Sådan Måles Effekten Af en Forstærker

Indholdsfortegnelse:

Sådan Måles Effekten Af en Forstærker
Sådan Måles Effekten Af en Forstærker

Video: Sådan Måles Effekten Af en Forstærker

Video: Sådan Måles Effekten Af en Forstærker
Video: dBa home.avi 2024, Kan
Anonim

Når du tilslutter et højttalersystem til en forstærker, anbefales det at kontrollere dets maksimale udgangseffekt. Lignende målinger kan også være nødvendige ved opsætning eller reparation af udstyr. Dette er nødvendigt for at sikre god ydelse af hele systemet.

Sådan måles effekten af en forstærker
Sådan måles effekten af en forstærker

Nødvendig

  • - oscilloskop
  • - multimeter
  • - pointer tester.

Instruktioner

Trin 1

Tilslut en af forstærkerkanalerne til højttaleren, hvis du ved, at dens nominelle effekt forventes at være højere. Du kan også bruge en dummy-belastning, der har samme impedans som højttalerne. I dette tilfælde skal du bruge en PEV-modstand med en effekt på 10-100 W.

Trin 2

Brug et oscilloskop til at måle forstærkerens udgangseffekt. Anvend et sinusformet signal med en frekvens på 100-200 Hz til forstærkerindgangen, for eksempel kan du simpelthen spille en musikalske komposition. Begynd gradvist at øge lydstyrken, mens du observerer oscilloskoplæsningen.

Trin 3

Optag det øjeblik, hvor udgangssignalet ved forstærkerudgangen begynder at være begrænset i amplitude, og mål spændingen. Husk, at når du måler den maksimale udgangseffekt på denne måde, kan du ikke anvende et højfrekvent signal fra generatoren til indgangen på en forstærker, der er forbundet til flervejshøjttalersystemer. Dette kan overbelaste mellemstore eller tweeter.

Trin 4

Beregn styrken på din forstærker, som er kvadratet på udgangsspændingen gange dobbelt så meget som belastningen eller højttaleren.

Trin 5

Brug et hvilket som helst voltmeter til at måle forstærkerens effekt, hvis du ikke har et oscilloskop ved hånden. Tag f.eks. Et multimeter eller en pointertester. I dette tilfælde er det nødvendigt at samle et kredsløb, der gør det muligt for ethvert voltmeter at blive en spidsmåler. Kilden til signalet i dette tilfælde vil være lavfrekvent masteroscillator, dvs. musiksignalet ved indgangen kan ikke give et pålideligt resultat.

Trin 6

Tilslut en dummy-belastning og en kondensator på 0,47-1,0 μF til forstærkeren parallelt, og en diode til en spænding på 50 W i serie, mål derefter udgangsspændingen og beregn effekten.

Anbefalede: