Sådan Beregnes Effekten Af en Forstærker

Indholdsfortegnelse:

Sådan Beregnes Effekten Af en Forstærker
Sådan Beregnes Effekten Af en Forstærker

Video: Sådan Beregnes Effekten Af en Forstærker

Video: Sådan Beregnes Effekten Af en Forstærker
Video: En kort, effektiv mentaltræning + øvelser der forstærker effekten 2024, Kan
Anonim

For at bestemme den virkelige effekt af forstærkeren er der en speciel formel, der ved, hvilken du ikke vil tage fejl af, når du vælger et produkt. Generelt er denne værdi let at beregne ved at huske Ohms lov fra skolens læseplan.

Sådan beregnes forstærkerens effekt
Sådan beregnes forstærkerens effekt

Instruktioner

Trin 1

Når du vælger en bilsubwoofer, skal du bruge en speciel formel til at beregne dens effekt. Ofte kan producenter levere en generisk værdi til flerkanalsenheder, hvilket er forvirrende for uerfarne købere.

Trin 2

Find ud af effektiviteten af forstærkeren. Det afhænger direkte af klassen på din enhed. Klasse A forstærkere har en positiv effekt på lydkvaliteten af musik, men har lav effektivitet - ca. 20-30%. Dette er en ret sjælden indikator, der hovedsagelig bruges i meget dyre enhedsmodeller, da lydkvaliteten næsten er perfekt. Forstærkere i klasse AB giver en effektivitet på op til 50%, de bruges i de fleste lydsystemer til biler, hvilket er typisk med en så høj effektivitet, at de giver meget god lydkvalitet. Klasse D-forstærkere fungerer indtil videre kun med subwoofer-systemer, de bruger digital signalbehandling og er op til 80 procent effektive. Denne type forstærker er ekstremt sjælden, især når man sammenligner med klasse AB-enheder.

Trin 3

Beregn udgangseffekten på din forstærker ved hjælp af effektivitetsdataene. Multiplicer spændingen i køretøjets elektriske system med motoren, der kører med strømstyrken. Multiplicer denne værdi med effektiviteten, og du får forstærkerens effekt, som normalt er angivet på prislappen. Dobbeltkontrol også denne værdi, når du køber.

Trin 4

I henhold til hvor mange kanaler din forstærker har, skal du dele den resulterende værdi med dette nummer, da dette er summen af alle kanaler på én gang. Den generelle formel til beregning af forstærkerens effekt pr. Kanal er som følger: P = (U * I * E) / N.

Anbefalede: