Hvordan Man Ikke Køber En Stjålet Telefon

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Ikke Køber En Stjålet Telefon
Hvordan Man Ikke Køber En Stjålet Telefon

Video: Hvordan Man Ikke Køber En Stjålet Telefon

Video: Hvordan Man Ikke Køber En Stjålet Telefon
Video: Dybvads Sofa - "Ring til Søren Pape - Stokkepikkefars bil er blevet stjålet!" 2024, April
Anonim

At købe en mobiltelefon uden dokumenter fra en privat person er fyldt med erhvervelse af en stjålet ting. For ikke at være ekstrem i denne situation, skal du følge visse forholdsregler, når du vælger en telefon.

Hvordan man ikke køber en stjålet telefon
Hvordan man ikke køber en stjålet telefon

Nødvendig

databaser over stjålne telefoner

Instruktioner

Trin 1

Når du køber en mobiltelefon fra dine hænder, skal du groft repræsentere dens reelle pris. Hvis en dyr telefon sælges til en meget lav pris og på samme tid ikke har nogen åbenlyse mangler, er sandsynligheden for, at den bliver stjålet ret høj. Dette gælder især, hvis telefonen sælges uden dokumenter og en oplader.

Trin 2

Køb ikke telefoner fra tvivlsomme mennesker. Prøv at forstå, hvilken slags person der tilbyder dig en mobiltelefon, vurder, om hans udseende og opførsel skaber tillid. Hvis du kan lide mobiltelefonen, skal du acceptere købet, men på en betingelse - sælgeren vil lade dig omskrive dataene i hans pas. Du er velkommen til at forklare dette krav ved frygt for at købe en stjålet ting. En respektabel person, der presserende har brug for at sælge sin telefon, accepterer sådanne betingelser. Du kan simpelthen tage et billede af den første side i hans pas med din egen telefon.

Trin 3

Der er mange websteder på Internettet med databaser over stjålne telefoner. Bed sælgeren om at gå til den nærmeste internetcafé og kontrollere mobiltelefonen mod databaser. Til bekræftelse skal du bruge en telefonidentifikationskode - IMEI For at se det skal du tænde din telefon og ringe til * # 06 #.

Trin 4

Du skal være opmærksom på, at kontrol med databaser ikke er særlig effektiv, da ikke alle ejere af stjålne telefoner indtaster identifikationskoden i databaser. Imidlertid er selve valideringsfunktionen meget nyttig. Se på sælgerens reaktion - hvis han nægter at kontrollere, er det bedre at nægte købet.

Trin 5

Glem ikke, at du nogle gange kan købe en stjålet ting ikke kun fra dine hænder, men også i små butikker, der sælger brugte mobiltelefoner. Nogle butikkejere holder det blinde øje for telefonens oprindelse og stiller ikke unødvendige spørgsmål og samarbejder undertiden endda med lommetyver. I dette tilfælde udføres accept af telefonen til salg i henhold til fiktiv eller andres pasdata. Når du køber en brugt telefon fra en lille butik, skal du tage en salgskvittering i tilfælde af.

Anbefalede: