Hvor Antennen Skal Tilsluttes

Indholdsfortegnelse:

Hvor Antennen Skal Tilsluttes
Hvor Antennen Skal Tilsluttes

Video: Hvor Antennen Skal Tilsluttes

Video: Hvor Antennen Skal Tilsluttes
Video: Планетарный редуктор на 50 000 оборотов - устройство работа 2024, April
Anonim

Mange enheder udstyret med radioer og sendere har eksterne antenneindgange. Brug af en ekstern antenne i stedet for en intern kan forbedre kommunikationskvaliteten betydeligt.

Hvor antennen skal tilsluttes
Hvor antennen skal tilsluttes

Instruktioner

Trin 1

Radioer er ofte udstyret med slots markeret med bogstavet A eller et tegn, der ligner bogstavet Y, men med en ekstra tredje lodret linje i midten. Det er i dette stik og tilslut antennen. Hvis den er udendørs, skal den være udstyret med en lynkontakt og jordforbundet før en tordenvejr.

Trin 2

Nogle modtagere har også jordforbindelse. Sådanne enheder må ikke tilsluttes modtagere, der får strøm fra lysnettet uden en transformer. På deres bagvægge er der en indskrift "Inkluder ikke jorden". Hvis modtageren ikke har et antennestik, men har en teleskopisk antenne, kan du forbinde en indendørs antenne med en krokodilleklips til den - en isoleret ledning, der er flere meter lang. Modtagelsen bliver bedre.

Trin 3

For at forbedre modtagelsen ved lave frekvensbånd kan du vikle flere omdrejninger af ledning direkte på kroppen af en modtager i lille størrelse, så den resulterende spoles akse er parallel med den magnetiske antennes akse. Tilslut en af spoleledningerne til en lignende indendørs antenne.

Trin 4

Tv havde tidligere klemmer til et fladt 300 ohm antennekabel. Nu er alle tv'er udstyret med koaksiale stik til tilslutning af et 75-ohm kabel. Brug et standard antennestik til at slutte et sådant kabel til enheden. Indendørs antenner med flade kabler på 300 ohm er stadig tilgængelige i dag. De inkluderer en adapter med en matchende transformer. Stikket, der er indbygget i adapteren, kan sættes i et koaksialstik.

Trin 5

Et moderne tv har et stik til en bredbåndsantenne, der fungerer i alle bånd. Et gammelt tv kan have separate stik til VHF- og UHF-antenner samt et ekstra stik med en spændingsdeler med 10, hvilket anbefales at bruge med et stærkt signal. Antennestikket kan markeres med påskriften Antenne In, antenne eller lignende eller et stiliseret bogstav T, som det var, bestående af to bogstaver Г - spejlet og almindeligt.

Trin 6

Musikcentrene er udstyret med stikkontakter til en loopantenne til lavfrekvente områder og en antennedipol til højfrekvensområder. Hvis den første antenne går tabt, skal du vinde ti omdrejninger isoleret ledning på en ramme med en diameter på ti centimeter og oprette forbindelse til de relevante stikkontakter. Hvis der ikke er nogen anden antenne, skal du tage en indendørs tv-antenne med et fladt kabel på 300 ohm, fjerne transformeradapteren fra den og slutte den til stikkene i musikcentret designet til dipolen. Klip til antenner er angivet med inskriptionerne Antenne, Antenne, AM-sløjfe (til en sløjfeantenne), FM-dipol (til en dipol) osv.

Trin 7

Mange mobiltelefoner har små koaksiale stik til en ekstern antenne. Hvis der ikke er en sådan åbning direkte på bagvæggen, kan den være under batteridækslet, men der er muligvis ikke et hul i dækslet. Men så kan du kun bruge den eksterne antenne med dækslet fjernet, hvilket er ubelejligt - batteriet kan falde ud.

Trin 8

Det er nødvendigt at tilslutte og frakoble antennen meget omhyggeligt for ikke at ødelægge miniaturestikket. Stikket skal fabriksfremstilles til brug sammen med mobiltelefoner. Der er normalt ingen indskrifter ved siden af antennestikket. Det er cylindrisk, har en diameter på flere millimeter og er forgyldt. Nogle gange er det slet ikke der, selv under låget.

Trin 9

Eksterne antenner er ikke tilsluttet 75 ohm, men 50 ohm koaksialkabel til radiostationer i C-Bi-området (27 MHz). Antennestik og BNC-stik har et snap-in-design, der forhindrer at falde ud. Det er umuligt at tænde radiostationen til transmission uden antenne - senderforstærkeren kan blive forringet. Det samme kan ske ved at bruge den forkerte antenne, 75-ohm-kabel i stedet for 50-ohm, og selv bare hvis kablet er brudt. For en bærbar radio er antennestikket placeret øverst til en stationær eller bilradio - på bagvæggen.

Trin 10

Satellitantenner er ikke forbundet direkte til modtagerne, men via konvertere, monteret direkte på "pladerne". Til dette anvendes specielle stikkontakter, stik og kabler med lav dæmpning ved betydelige frekvenser. Det samme kabel bruges til at levere strøm og styre spændinger til konverteren. Omformerstikket er placeret på bagsiden af modtageren.

Anbefalede: