Sådan Samles En Antenne Til Et Tv

Indholdsfortegnelse:

Sådan Samles En Antenne Til Et Tv
Sådan Samles En Antenne Til Et Tv

Video: Sådan Samles En Antenne Til Et Tv

Video: Sådan Samles En Antenne Til Et Tv
Video: Installing an HDTV antenna for "Free TV" 2024, Kan
Anonim

En tv-antenne er ikke altid et teknisk komplekst design. Hvis modtagelse udføres i kort afstand fra tv-centret, er det ikke nødvendigt at købe en færdiglavet antenne. Hjemmelavet vil gøre.

Sådan samles en antenne til et tv
Sådan samles en antenne til et tv

Instruktioner

Trin 1

Tag et stykke RK-75 eller RG-59 koaksialkabel. Den har en karakteristisk impedans på 75 ohm, hvilket er præcis, hvad tv-kanalvælgeren er designet til. Et kabel som RK-50 eller RG-58 fungerer ikke, fordi det har en karakteristisk impedans på 50 ohm. Når det anvendes, kan billedet fordobles mærkbart, især hvis det er af betydelig længde.

Trin 2

Sæt et stik i den ene ende af kablet. Det er bedst at bruge et stik, der ikke kræver lodning, selvom du er meget god til lodning. Ved opvarmning blødgør isoleringen af den centrale kerne, hvilket kan forårsage kortslutning. Det er ikke farligt, men det vil gøre antennen ubrugelig. Tilslut den centrale kerne af kablet til stikkets hanelektrode og fletningen til ringelektroden.

Trin 3

Lav en ring ud af ledningen med et brud på et bestemt sted på cirklen. Den skal have en diameter på ca. en halv meter for meterbølger og ca. 0,1 m for decimeterbølger. Tilslut den modsatte side af kablet til bruddet i ringen. Fastgør den ene ende af ledningen til den centrale kerne af kablet, den anden til fletningen. Isoler forbindelserne godt.

Trin 4

Hvis tv'et har separate indgange til MV- og UHF-båndene, skal du oprette to sådanne antenner designet til at arbejde i de tilsvarende områder.

Trin 5

Tilslut antennen (eller to antenner) til det slukkede tv. Tænde den. Vælg derefter placeringen af ringen (eller ringene), der sikrer ensartet modtagelse af kanalerne. I nogle tilfælde er det nødvendigt at ændre antennernes position, når der skiftes fra kanal til kanal.

Trin 6

Hvis tv'et transporteres fra et sted, hvor der er en kollektiv antenne til et sted, hvor det ikke er til stede, skal du straks efter tilslutning af de selvfremstillede antenner omkonfigurere enheden fra kablet til det jordbaserede kanalgitter. Udsæt aldrig sådanne antenner uden for lokalerne, hvor de kan blive udsat for regn og atmosfærisk elektricitet. Sidstnævnte er ikke kun farligt for tv'et, men også for brugeren.

Anbefalede: