Sådan Indstilles En Parabolantenne Til En Satellit

Indholdsfortegnelse:

Sådan Indstilles En Parabolantenne Til En Satellit
Sådan Indstilles En Parabolantenne Til En Satellit

Video: Sådan Indstilles En Parabolantenne Til En Satellit

Video: Sådan Indstilles En Parabolantenne Til En Satellit
Video: Hvordan koble opp Viasat Parabol selv 2024, April
Anonim

Den største fordel ved satellit-tv er dens omkostninger og muligheden for at sende tv-kanaler overalt i verden, hvor den tilsvarende satellit er dækket. Derudover er mange kanaler gratis, og den digitale billedkvalitet er på niveau med DVD. Derudover gør et satellitsystem, en skål + en computer med et DVB-kort det muligt at modtage satellit-internetpakker, hvor det ikke er muligt at lægge kabellinjer.

Sådan indstilles en parabolantenne til en satellit
Sådan indstilles en parabolantenne til en satellit

Er det nødvendigt

  • - DVB-kort (SkyStar 2);
  • - Fastsatfinder 1.6-program;
  • - Satellitantennejusteringsprogram
  • - koaksialkabel med F-stik

Instruktioner

Trin 1

Installer antennen på en væg, et tag eller bare i haven på en speciel stang. Overhold samtidig princippet: der bør ikke være nogen forhindringer i retning af satellitten, for eksempel høje træer eller højhuse. Du kan enten bruge en direkte fokusantenne eller en forskudt antenne. Sidstnævnte bruges oftere i den vestlige del af landet. Monter antennen sikkert, så et vindstød ikke kan forstyrre den.

Trin 2

Placer omformeren på stangen på offset-antennen. Fastgør et koaksialkabel med et F-stik til det. I fremtiden kan du indstille antennen til satellitten enten ved hjælp af en computer med et DVB-kort installeret med den relevante software eller ved hjælp af en hvilken som helst satellitmodtager.

Trin 3

Indsæt DVB-kortet i den tilsvarende plads på computeren (SkyStar 2), eller tilslut via USB-porten (SkyStar 3). Installer softwaren. Installer ProgDVB-programmet, det giver ikke kun mulighed for at se tv-kanaler, men også til at optage. Derudover kan du, når du bruger de relevante plugins, f.eks. Vplug, S2emu, Yankse, faktisk se kodede kanaler, hovedsageligt i BISS-kodning.

Trin 4

Det er mest acceptabelt at indstille antennen til solen. For at gøre dette skal du bruge programmet Satellite Antenna Alignment. Indtast koordinaterne for din by (brug https://www.maps.google.com/), på fanen "azimuth in the sun" skal du vælge en satellit i rullemenuen, f.eks. Sirius 5E (E - betyder østlig længde, W - vest). Azimut og højde vil blive vist, dvs. antennehældning. Til venstre vil der være en tabel, der angiver nøjagtigt det tidspunkt, hvor solen vil være i den ønskede grad. Ret antennen i denne retning

Trin 5

Installer Fastsatfinder 1.6 eller højere, det giver dig mulighed for at finjustere antennen til satellitten. Vælg en satellit (Sirius 5E). Indtast værdien af den tilsvarende transponder på den. Den mest kraftfulde er 11766 N 27500, hvor henholdsvis frekvensen, polarisationen (H - vandret, V - lodret) og symbolhastigheden er angivet. Find ud af listen over transpondere til enhver satellit på webstede

Trin 6

Løsn parabolholderen let, så du kan flytte den op og ned og til venstre og højre. Logisk set er 5E ca. 5 grader fra jordens overflade (faktisk 26, hvilket stadig er ret lavt). Sæt derfor pladen næsten lodret. Drej den til højre, indtil den stopper.

Trin 7

Tryk på den røde knap i Fastsatfinder. Begynd at bevæge den langsomt til venstre. Når et signal detekteres, udsender programmet en lyd, og procentdelen af dets styrke vises. Få den maksimale værdi.

Trin 8

Hvis signalet ikke vises, skal du løfte antennespejlet (ændre vinklen) og gentage proceduren. Når du har fanget den maksimale signalværdi, skal du rette fadet op. Derefter opnås igen det maksimale signal ved at dreje omformeren, og fastgør konverteren. Et godt signal - fra 70%, hvis mindre - der er sandsynlighed for, at signalet "spredes" i regn, sne eller tæt tåge.

Trin 9

Start ProgDVB-software, vælg en satellit og scan den. I kanalmenuen skal du vælge den ønskede og klikke på den med musen. Et billede vises i hovedvinduet. Nederst i programvinduet kan du se signalets kvalitet og styrke.

Anbefalede: