Hvad Er En Master- Og Slave-flashenhed

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er En Master- Og Slave-flashenhed
Hvad Er En Master- Og Slave-flashenhed

Video: Hvad Er En Master- Og Slave-flashenhed

Video: Hvad Er En Master- Og Slave-flashenhed
Video: Flash: How Master/Slave works 2024, April
Anonim

Ved at tilføje flere blink til en fotografs outfit kan kvaliteten af fotos forbedres dramatisk. Oprettelsen af master- og slave-flashsystemer giver mulighed for usædvanlige kreative ideer og belysning af store objekter.

Hvad er en master- og slave-flashenhed
Hvad er en master- og slave-flashenhed

Separation af flashenheder i master og slave

Masterblitz kan være enhver enhed, der er i stand til at give en lys impuls - en ekstern eller indbygget flash såvel som en infrarød trigger. Impulsen på starteren adskiller sig fra den sædvanlige flash i sit spektrum, den er ikke synlig for det menneskelige øje.

Moderne blink har en særlig lysfælde på deres krop, der giver en kommando til at skyde. Sådanne fælder kan findes både på dyre top-end-modeller fra førende producenter og på de billigste enheder. De er endda på blink, lavet i form af en pære, der er skruet ind i en standardpatron og fungerer på et 220 V-netværk.

Ved hjælp af lysfælder kan flash opdeles i master og slave. Som regel betegnes den indbyggede flash i kameraet som slave, og de andre - som slaver. Hovedbetingelsen er, at masterblitzenheden skal fungere i manuel tilstand. Slavenheden kan styres på flere måder - infrarød, optisk eller radio. Nyere kameraer og store studieblitz understøtter alle tre tilstande på samme tid, og de kan også betjenes ved hjælp af et synkroniseringskabel.

Flere flash-systemer

Hvis du stiller flere blink op i en bestemt afstand fra hinanden i en linje, vil hver af dem fange impulsen fra den forrige og antænde fra den. Af sin egen impuls får det andre enheder til at affyre.

Dette system fungerer på grund af det faktum, at pulsens varighed for de fleste blink er 1/1000 sekundet, mens de optages ved lavere lukkertider - fra 1/30 til 1/200 sekund. Hver flash i dette system har nok tid til at skyde, det rammer stadig kameraets lukkerhastighed, og dets lys registreres i rammen.

Trådløs blinker

Trådløse blink kan placeres hvor som helst, men der er nogle begrænsninger på grund af princippet om deres funktion. Infrarøde og optiske systemer skal fungere inden for synsfeltet, især når de er udendørs, og hvor der ikke er nogen overflader, hvorfra signalet kan reflekteres. En af de begrænsende faktorer er afstand, med optiske og infrarøde systemer vil signalet være for svagt i en afstand på 18 meter. Radiosystemer har ikke denne ulempe, men prisen er meget højere.

Anbefalede: