Hvad Er En Netværksadapter, Og Hvad Er Den Til?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er En Netværksadapter, Og Hvad Er Den Til?
Hvad Er En Netværksadapter, Og Hvad Er Den Til?

Video: Hvad Er En Netværksadapter, Og Hvad Er Den Til?

Video: Hvad Er En Netværksadapter, Og Hvad Er Den Til?
Video: PlayStation 2 -restaurering | Retro Repair Guy, afsnit 17 2024, April
Anonim

Netværksadapteren er forbindelsen mellem computeren og netværket. Denne enhed kan erstatte netværkskortet, hvis det ikke findes i computeren, eller hvis det interne kort ikke understøtter den krævede standard.

Netværksadapteren hjælper, når computerens netværkskort ikke fungerer
Netværksadapteren hjælper, når computerens netværkskort ikke fungerer

Hvad er netværkskortene

Der er to hovedtyper af netværk: trådløst og kabelforbundet. Netværkskort kan bruges med begge typer netværk. Samtidig er der flere netværkskort til trådløse netværk, da der er flere sorter af sådanne netværk.

En computer med en adapter kan tilsluttes et netværk ved hjælp af et kabel. Til kablede netværk bruges en enhed, som er en USB-dongle med en speciel port til et Ethernet-kabel. Dette kabel kan f.eks. Forbinde en router og en adapter.

Adapteren leveres muligvis med software, men de fleste moderne operativsystemer genkender USB-adapteren og finder de drivere, der er nødvendige for at den kan fungere.

Men oftest er en netværksadapter en enhed til trådløse netværk. Sådanne adaptere er populære på grund af deres bærbarhed. De tillader computeren at oprette forbindelse til et trådløst netværk i nærheden.

Den trådløse netværksadapter ligner et hukommelseskort eller flashdrev. Dette er en lille USB-enhed med et blinkende lys for at indikere, at den er opladet og klar til brug. Når den er tilsluttet en computer, scanner den lokale udbyders internetkanaler og informerer computersoftwaren om tilstedeværelsen af netværk. Computeren viser igen disse netværk til brugeren. For at computeren kan oprette forbindelse til det interessante netværk, skal du blot klikke på dens navn og indtaste adgangskoden, hvis det kræves. Næste gang du tænder den, opretter din computer automatisk forbindelse til dette netværk.

Mange moderne computere har trådløse netværkskort allerede integreret i maskinen. De er mikrochips.

Endelig er der netværkskortene, der er rent software. De simulerer funktionerne på et netværkskort. Disse kaldes "virtuelle netværkskort".

Hvorfor har du brug for netværkskort

De fleste bærbare computere har et indbygget wi-fi eller trådløst netværkskort. Men nogle gange fungerer dette kort ikke. Dette gælder især når trådløse netværksstandarder skifter til en nyere og hurtigere forbindelsesprotokol. Så fungerer gamle kort, der understøtter forældede protokoller, ikke med en router, der understøtter den nye standard.

Når du køber en ny netværksadapter, skal du være opmærksom på den protokol, den understøtter. Denne lille og nyttige enhed kan findes i enhver Hi-Tech-butik.

Når det interne NIC ikke understøtter den nye standard, kan et nyt NIC være et alternativ til NIC. Det er let nok at udskifte det på en stationær computer. Men i laptops og laptops er dette meget sværere at gøre. I sådanne tilfælde er det mere praktisk at bruge en netværksadapter.

Anbefalede: