Hvad Er Et Stik, Og Hvad Er Typerne Af Stik

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Et Stik, Og Hvad Er Typerne Af Stik
Hvad Er Et Stik, Og Hvad Er Typerne Af Stik

Video: Hvad Er Et Stik, Og Hvad Er Typerne Af Stik

Video: Hvad Er Et Stik, Og Hvad Er Typerne Af Stik
Video: Et tjek ved lægen – Hvad er det værste, der kan ske? | DR3 2024, April
Anonim

Når du tilslutter fjernsyn eller internettet, kan du bemærke, at der altid er installeret en speciel enhed i enden af kablet - et stik, der hver type bruges til en bestemt type kabel.

Hvad er et stik, og hvad er typerne af stik
Hvad er et stik, og hvad er typerne af stik

BNC-stik

En af de mest populære og efterspurgte typer stik er BNC-stikket. Det bruges i forskellige video- og lydudstyr, hvor transmission udføres via et RF-kabel. Dette stik har sine egne grænser for frekvens og spænding, som er henholdsvis 3 GHz og ikke kan overstige 500 watt.

Denne type stik bruges hovedsageligt i: analoge og digitale videogrænseflader til signaloverførsel, i luftfartselektronik, testudstyr samt radioudstyr (antenner, radiosendere osv.). Dybest set bruges denne type stik til installation i kommercielt og industrielt udstyr. Bruges til at opbygge 10BASE2 Ethernet-netværk. BNC-stikket har flere analoger, der overgår det i visse egenskaber, disse er TNC-stikket og BNC-T.

TNC og BNC-T-stik

TNC-stikket, i modsætning til BNC, bruges til stabil drift ved højere frekvenser. Anvendes i de samme områder. BNC-T-stikket er til gengæld designet til at forbinde tre kabler, hovedsageligt med koaksiale RF-stik. Meget ofte gøres det, så to kabler er forbundet til dette stik, og en terminator er forbundet til den resterende indgang. I 10BASE2-standarden bruges denne type stik til at forbinde et koaksialkabel til et netværkskort installeret på en pc.

RJ-45-stik

RJ-45-stikket er det mest anvendte i dag. Det bruges normalt, når du bruger et twisted pair-kabel. For eksempel bruges det under installationen af kabel-tv eller Internettet. Et seks-sæders stik bruges hovedsageligt, dvs. en kombination af flere ledninger (hvid / grøn, hvid / orange, blå / hvid, hvid / blå, orange / hvid, grøn / hvid) bruges. Med hensyn til fjernsyn anvendes i dette tilfælde en firesædet ledning (hvid / orange, orange, grøn, hvid / grøn).

RCA-stik

En anden type stik er RCA ("tulipan"). Denne type stik plejede at være allestedsnærværende, selvom det i dag er praktisk taget ude af mode. Denne standard anvendes i vid udstrækning i lyd- og videoteknologi. Standardstikket er et centralt metalstik, der stikker lidt fremad og har en diameter på 3,2 millimeter. RCA-stikket er et konventionelt panelmonteret stik og fås i diametre op til 8,0 millimeter.

Anbefalede: