Sådan Deaktiveres Betalte MTS-tjenester

Indholdsfortegnelse:

Sådan Deaktiveres Betalte MTS-tjenester
Sådan Deaktiveres Betalte MTS-tjenester

Video: Sådan Deaktiveres Betalte MTS-tjenester

Video: Sådan Deaktiveres Betalte MTS-tjenester
Video: Как отключить платные услуги на МТС ► 2024, April
Anonim

Som regel vælger abonnenter på mobiloperatører takstplaner, der opfylder deres behov og ikke er for byrdefulde for budgettet. Men i nogle tilfælde inkluderer pakken betalte tjenester, som abonnenten ikke bruger. Der er flere måder at deaktivere sådanne tjenester i MTS.

Sådan deaktiveres betalte MTS-tjenester
Sådan deaktiveres betalte MTS-tjenester

Instruktioner

Trin 1

For at kontrollere, hvilke betalte tjenester og betalte informationsabonnementer der er forbundet til dit nummer i øjeblikket, skal du ringe til følgende kombination på din telefon: * 152 * 2 # og klikke på knappen "Ring op". Disse oplysninger leveres gratis.

Trin 2

Kontakt enhver butik i Mobile Telesystems (MTS) -firmaet, og bed medarbejderen om at deaktivere betalte tjenester. Du skal have dit pas med dig. Hvis telefonnummeret ikke udstedes til dig, skal den person, der er specificeret i kontrakten, kontakte salonen. Deaktivering af tjenester, du ikke har brug for, er også gratis.

Trin 3

Hvis du ikke har lyst eller tid til at søge efter en MTS-salon, kan du kontakte abonnenttjenesten ved at ringe til 0890 på din telefon. Følg instruktionerne fra autoinformatoren, vælg "Opret forbindelse til en specialist". Forklar til en medarbejder i MTS-firmaet, at du vil deaktivere betalte tjenester, angiv pasoplysninger om ejeren af telefonnummeret og kontroloplysninger.

Trin 4

Du kan også slukke for tjenesterne selv ved hjælp af tjenesten "Internet Assistant". Gå til det officielle websted for MTS-firmaet, angiv din region, i øverste hjørne af siden, vælg handlingen "Log ind på din personlige konto". Hvis du allerede er registreret på siden, skal du indtaste dit telefonnummer uden et præfiks (+7 eller 8) i feltet "Login", indtaste din adgangskode og klikke på knappen "Indtast din personlige konto".

Trin 5

Hvis en konto endnu ikke er oprettet, skal du klikke på linket "Få adgangskode" for at få en adgangskode. En besked med en adgangskode, som du vil bruge til at logge på, sendes til det telefonnummer, du har angivet i feltet "Login". Eller ring til kombinationen på din telefon: * 111 * 25 #, tryk på knappen "Ring" og indtast derefter din adgangskode på 5-7 cifre.

Trin 6

Når du har indtastet din personlige konto, skal du klikke på fanen "Internetassistent" og vælge sektionen "Tariffer og tjenester". Når du bevæger dig gennem menuen, kan du få alle de oplysninger, du har brug for, og deaktivere de tjenester, du ikke længere har brug for.

Anbefalede: