Sådan Oprettes Et GPS-kort

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes Et GPS-kort
Sådan Oprettes Et GPS-kort

Video: Sådan Oprettes Et GPS-kort

Video: Sådan Oprettes Et GPS-kort
Video: Kodetastatur 2000.1621 sådan oprettes brugere pin / kort / brik 2024, September
Anonim

Globale positioneringssatellitter - det globale positioneringssystem - forenkler i høj grad opgaverne med kortlægning og retningsfinding. Den nemmeste måde at bruge dette system til at oprette et kort over området er at arbejde med programmet eller tjenesten GIS (Geographic Information System). Ved hjælp af dette program eller denne tjeneste konverteres de originale GPS-data til et topografisk kort. Når GPS-kortet er oprettet, kan det udskrives eller overføres til en navigator som Garmin.

Sådan oprettes et GPS-kort
Sådan oprettes et GPS-kort

Instruktioner

Trin 1

Brug et program eller en internettjeneste til at arbejde med GPS. For eksempel GPS Visualizer. Det er en gratis internettjeneste til oprettelse af kort over området rundt om i verden baseret på GPS-data. Sørg for, at du også har Adobes SVG Viewer-webbrowser-plug-in installeret på din computer.

Trin 2

Find og download GPS-datafilen (for eksempel i GPX-, KML / KMZ- eller CSV-format) til den ønskede placering. For at gøre dette skal du bruge en søgning på websteder, der leverer GPS-data til et bestemt land eller en bestemt region. Hvis data stadig ikke blev fundet, kan du bruge en anden GPS Visualizer-tjeneste til at oprette dine egne GPX- eller KML-filer. På GPS Visualizer-webstedet skal du gå til siden Tegn et kort, og find derefter linket "brug GPS Visualizers sandkasse til at oprette din egen GPX- eller KML-fil".

Trin 3

Åbn et kortlægningsprogram eller en tjeneste, og naviger til den oprindelige kortdataside. Der er normalt mange indstillinger tilgængelige på denne side; Forlad standardindstillingerne, hvis du ikke forstår dem endnu. Importer GPS-data til softwaren ved at vælge filen i tekstfeltet og klikke på knappen Importer eller Gennemse.

Trin 4

Vælg den type kort, der skal oprettes, i afsnittet Kortparametre. Det skal have et baggrundskort i rullemenuen. Vælg en enkelt topografisk kortvisning for det ønskede område. For et amerikansk kort i GPS Visualizer-softwaren er det f.eks. "US: USGS Topo Map, Single Image".

Trin 5

Opret et kort ved at klikke på knappen med et billede eller et ark. Hvis programmet har mulighed for at vise kortet i det andet vindue, skal du vælge denne indstilling for ikke at miste siden med alle indstillinger. Det genererede kort kan omfatte funktioner såsom waypoints og spor eller turistruter.

Anbefalede: