Sådan Vælges En Forstærker Til En Subwoofer

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælges En Forstærker Til En Subwoofer
Sådan Vælges En Forstærker Til En Subwoofer

Video: Sådan Vælges En Forstærker Til En Subwoofer

Video: Sådan Vælges En Forstærker Til En Subwoofer
Video: How Do You Match Car Subwoofers and Amplifiers? 2024, Kan
Anonim

Lydforstærkeren er designet til at forstærke lydsignalet og forbedre lydstyrken og lydkvaliteten til det krævede niveau. For at vælge den korrekte forstærker er det nødvendigt, at den svarer til karakteristikaene for den anvendte subwoofer. Dette skaber et holdbart billydsystem i høj kvalitet.

Sådan vælges en forstærker til en subwoofer
Sådan vælges en forstærker til en subwoofer

Instruktioner

Trin 1

Forstærkere er enkeltkanals og multikanals, som har op til 8 udgange til tilslutning af elementer i et lydsystem. I gennemsnit leveres hver forstærkermodel med 2 eller 4 kanaler, men der er enheder, hvor 3 eller 5 lydkilder kan tilsluttes på samme tid.

Trin 2

Beslut dig for, hvilken type forstærker du har brug for. Hvis din opgave simpelthen er at tilslutte en subwoofer, kan du vælge en almindelig enkeltkanals monoblok, men hvis du planlægger at forbinde f.eks. Højttalere til den, er det bedre at vælge en flerkanalsenhed.

Trin 3

Tænk over, hvilke ekstra funktioner du gerne vil have i din forstærker. Så nogle modeller er udstyret med equalizere til lydjustering, delefilter til filtrering af lave og høje frekvenser, en fjernbetjening eller en fjernbetjening til hurtig justering af basparametre samt outputkanalens effektkontroller. Dette giver dig mulighed for at bruge en kraftig forstærker med svagere højttalere, en subwoofer og en radiobåndoptager. Jo flere ekstra funktioner, jo højere er forstærkerens omkostninger.

Trin 4

Kontroller sikkerheden for den valgte lydforstærkermodel. Undersøg antallet og klassificeringen af sikringer efter at have gjort dig bekendt med enhedens egenskaber: der er en sikring for hver strømforsyning: en to-kanals forstærker har to sikringer, en fire-kanals forstærker har fire. Audioudgangene skal have den samme impedans for at sikre stabil drift af hele lydsystemet.

Trin 5

Når du vælger en forstærker, skal du være opmærksom på den effektbalance, den har. En forstærker med en korrekt størrelse skal have mindre strøm end en subwoofer. Ellers reduceres enhedens levetid betydeligt.

Anbefalede: