Sådan Fungerer En ADSL-forbindelse

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fungerer En ADSL-forbindelse
Sådan Fungerer En ADSL-forbindelse

Video: Sådan Fungerer En ADSL-forbindelse

Video: Sådan Fungerer En ADSL-forbindelse
Video: Tp-link 300Mbps Wi-Fi VDSL/ADSL Modem Router TD-W9960 2024, Kan
Anonim

ADSL-teknologi giver dig adgang til Internettet via et specielt højhastighedsmodem, der er forbundet via en dedikeret linje. Fordelene ved ADSL er høje dataoverførselshastigheder og kontinuitet i forbindelsen.

Sådan fungerer en ADSL-forbindelse
Sådan fungerer en ADSL-forbindelse

Funktionsprincip

ADSL-teknologi er baseret på transformationen af signalet, der går gennem abonnentens telefonlinje ved at multiplexere de datatransmissionsfrekvenser, der anvendes i netværket. Forbindelsen til internetkanalen udføres via et allerede installeret telefonkabel.

Selve teknologien er baseret på det faktum, at frekvensen af den menneskelige stemme ikke overstiger frekvensen på 3,4 kHz. Således bruges et signal over 4 kHz ikke til at opbygge en konventionel telefonlinje. Imidlertid tillader båndbredden af ledningen, at data transmitteres ved højere frekvenser, hvilket ADSL bruger. Til datatransmission over kanalen komprimeres frekvenssignalet ved hjælp af yderligere udstyr. En bølgefrekvens på ca. 30 kHz i ledningen bruges til at transmittere et pulssignal, dvs. data, der kræves for at downloade oplysninger på Internettet.

Brugt udstyr

For at bruge en telefonkanal som et middel til transmission af data skal selve ledningen have visse karakteristika, dvs. har visse parametre for sløjfemodstand (internetkvalitet

ADSL-adgangens hastighed og kvalitet afhænger af telefonlinjens tekniske tilstand og parametre. Moderne telefonnet bruger kabler, der er tilpasset internetforbindelsen, hvilket gør det muligt at opnå en stabil forbindelse og relativt høje dataoverførselshastigheder. Ikke desto mindre er ledningerne i nogle gamle telefonnet ikke i stand til at overføre data, og kvaliteten af Internettet fra sådanne udbydere er derfor meget lavere.

Anbefalede: