Sådan Tilsluttes En Elektrisk Komfur

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes En Elektrisk Komfur
Sådan Tilsluttes En Elektrisk Komfur

Video: Sådan Tilsluttes En Elektrisk Komfur

Video: Sådan Tilsluttes En Elektrisk Komfur
Video: Electrolux EKK6050AOW Komfur 2024, Kan
Anonim

For korrekt tilslutning af den elektriske komfur skal sikkerhedsreglerne og normerne for den tekniske drift af husmassen følges. Manglende overholdelse af disse standarder kan producenten muligvis annullere din garanti. Forkert tilslutning af den elektriske komfur truer i bedste fald med en kortslutning af de elektriske ledninger, i værste fald med en brand.

Sådan tilsluttes en elektrisk komfur
Sådan tilsluttes en elektrisk komfur

Er det nødvendigt

  • - instruktioner til den elektriske komfur
  • - elektrisk komfur;
  • - kobber tre-kernetråd;
  • - tester;
  • - stikkontakt;
  • - panelmaskine
  • - skruetrækker
  • - tænger.

Instruktioner

Trin 1

Læs først instruktionerne - for at vælge det rigtige installationssted og bestemme, hvor meget ledning du har brug for, og hvilket afsnit. Fjern derefter brættet fra emballagematerialet og inspicér for skader eller spåner. Når alt kommer til alt er pladens æstetiske udseende også et vigtigt element i vores liv.

Trin 2

Den gamle komfur skal fjernes for at forberede stedet til installationen af den nye. Kontroller først lejlighedspanelet for forbindelse. Ledningskablet til lejligheden skal være kobber, og dets tværsnit skal være mindst 6 mm², indføringsmaskinen skal være 40-50A. Ledningen til el-komfuret skal være adskilt - ingen andre enheder kan tilsluttes den !!! Der skal være tre i kablet: til nul, jord og fase. Nul og jord skal være forbundet til forskellige puder, jord til kroppen, nul til en bus isoleret fra kroppen. Forbind fasen til en automatisk maskine med en nominel værdi på 32-40A.

Trin 3

Dernæst skal du bemærke, at den anden ende af ledningen har en stikkontakt på 25-38A med tre ben. For at tilslutte din elektriske komfur, køb små hvide stikkontakter. Saml gaffelen. Køb kablet til tilslutning fra stikkontakten til ovnen PVA 3n4 (trekerne til fire sektioner). Det er bedst at efterlade 2 meter kabel for at sikre komfortabel service af komfuret.

Trin 4

Tilslut nu pladen til kablet, og sæt stikket i stikkontakten. Vær opmærksom på ledningens farve: sort er fasen, blå er nul, gulgrøn er jorden. Jorden er forbundet med skjoldlegemet og derefter til pladekroppen. Maskinen i instrumentbrættet skal være slukket !!! Kontroller nu, om alt er tilsluttet korrekt: til dette skal du tage en tester og undersøge ovnen. Den første ting at teste er manglen på kontakt mellem fase og jord. For at gøre dette skal du indstille 2MΩ-tilstanden på testeren - hvis uendeligt tegn vises, så er alt tilsluttet med succes, kan du sikkert bruge ovnen.

Anbefalede: