Sådan Tilsluttes Et Tv Til En Computer Via Wifi

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes Et Tv Til En Computer Via Wifi
Sådan Tilsluttes Et Tv Til En Computer Via Wifi

Video: Sådan Tilsluttes Et Tv Til En Computer Via Wifi

Video: Sådan Tilsluttes Et Tv Til En Computer Via Wifi
Video: Как подключить ноутбук к телевизору через беспроводную сеть 2024, Kan
Anonim

Moderne teknologier udvikler sig støt, og for blot et par år siden var smarte tv (tv med evnen til at forbinde en computer) en luksus. Men i dag kan en sådan enhed ses i næsten alle gennemsnitsfamilier. Disse enheder er kendetegnet ved god synergi med en hjemmecomputer, det være sig en bærbar computer eller en stationær enhed.

selvom mange allerede bruger denne smarte innovation med magt og hoved, har ikke alle virkelig fundet ud af, hvordan computeren nøjagtigt er forbundet til tv'et via WiFi.

Sådan tilsluttes et tv til en computer via wifi
Sådan tilsluttes et tv til en computer via wifi

Og selvom mange allerede bruger denne smarte innovation med magt og hoved, har ikke alle virkelig fundet ud af, hvordan netop computeren er tilsluttet tv'et via WiFi. Naturligvis kan du gå den nemmere måde og forbinde to enheder via et HDMI-kabel, da hvert moderne tv og computervideo-kort er udstyret med en sådan grænseflade. Men denne metode er ikke altid acceptabel, da ikke alle har et tv placeret ved siden af systemenheden, og en bærbar computer muligvis ikke er ved hånden. Blandt andet begrænser alle slags ledninger din bevægelse betydeligt og tvinger dig til at "danse" i nærheden af pc'en. Derfor har trådløs forbindelse fra en computer til et tv sine ubestridelige fordele. Næsten alle metoder, der vil blive beskrevet nedenfor, kræver en trådløs protokol på selve tv'et. Imidlertid er næsten hele sortimentet af smarte modeller udstyret med en Wi-Fi-adapter.

Videoafspilning via WiFi (DLNA)

Dette er en af de mest almindelige måder at forbinde et tv til en personlig computer. Ud over at have en Wi-Fi-adapter skal du bruge selve tv'et til at være forbundet til det samme netværk som computeren, det vil sige en delt router. Hvis din enhed understøtter Wi-Fi Direct-funktionen, kan du undvære en router ved blot at oprette forbindelse til det netværk, hvor smart-tv'et er placeret. Trådløs forbindelse af computeren til tv'et udføres via menuen på smartenheden efter samme princip som lignende enheder med funktionen "Direkte".

Billede
Billede

Dernæst skal du konfigurere vores computer og angive de korrekte DLNA-serverdata, dvs. åben delt adgang til de nødvendige mapper. I sådanne tilfælde er det nok at indstille sektionen "Hjem" i parametrene for det aktuelle netværk. I basisindstillingerne i sektionen er mapperne "Videoer", "Musik", "Billeder" og "Dokumenter" allerede delt, men hvis ikke, kan du ved at klikke på højre museknap i menuen "Egenskaber" konfigurer det tilsvarende afsnit.

Tilslutning af et almindeligt tv via wifi

Hvis du ikke ejer en smart enhed, men dit tv er udstyret med en HDMI-udgang, har du stadig mulighed for at oprette forbindelse til din computer trådløst. Det eneste, der er nødvendigt for denne virksomhed, er en ekstra gadget, der er specielt designet til sådanne formål.

Billede
Billede

De mest interessante enheder i denne kategori:

  • En proprietær adapter fra den velkendte Google Chromecast-søgemaskine, der med lethed og misundelsesværdig enkelhed sender indholdet på en pc eller bærbar computer til dit tv.
  • "Android mini" til pc er en enhed, der ligner et USB-flashdrev, der opretter forbindelse til HDMI-porten og fungerer med systemet med samme navn på tv'et.
  • Compute Stick fra Intel er en adapter med et Windows mini-operativsystem om bord til fuld forbindelse og udsendelse via en HDMI-port.

Der er stadig nogle mindre populære måder at forbinde en computer til et tv via trådløse protokoller (som YUSB eller Mirakast-adaptere), men på grund af deres specificitet er de ikke så efterspurgte som ovenstående metoder.

Anbefalede: