Sådan Indstilles Antennen Til En Walkie-talkie

Indholdsfortegnelse:

Sådan Indstilles Antennen Til En Walkie-talkie
Sådan Indstilles Antennen Til En Walkie-talkie

Video: Sådan Indstilles Antennen Til En Walkie-talkie

Video: Sådan Indstilles Antennen Til En Walkie-talkie
Video: Wie einfache walkie talkies funktionieren 2024, Kan
Anonim

Indstilling af antennen, eller rettere at justere dens stående bølgeforhold (SWR), er en ret simpel proces, men uden den fungerer walkie-talkie i princippet ikke. For at udføre justeringen har du brug for en speciel enhed - en SWR-meter. De adskiller sig i frekvensområder, og til en 27 MHz radio har du brug for en enhed, der fungerer med netop en sådan frekvens. Desuden er næsten alle SWR-målere i stand til at vise walkie-talkieens reelle udgangseffekt, og normalt adskiller de virkelige watt sig markant fra dem, der er angivet af producenten.

Sådan indstilles antennen til en walkie-talkie
Sådan indstilles antennen til en walkie-talkie

Instruktioner

Trin 1

Tilslut SWR-måleren til afstanden mellem radioen og antennen. Sæt pilen på den ved "0" -mærket, tænd og tryk på overførselsknappen på tangenten eller radioen. Pilen vil straks svække og vise den sande SWR. Jo lavere det er, jo bedre. Den ideelle score er 1.1, 1.2, undertiden 1.3. Hvis hastigheden er højere, vil din transmission lide. Derfor er det nødvendigt at lede efter årsagen enten i ledningen eller i selve antennen eller i walkie-talkie-senderen.

Trin 2

Konfigurer radioen. Det produceres på et specifikt mesh (normalt mesh C). Så hvis du for eksempel arbejder med kanal 15 og 19, er det bedre at indstille i midten - på indstillingstidspunktet skal radioen være på kanal 17. Det skal huskes, at når en kanal er indstillet, kan selv en lille afstand, selv om en lille afstand flyttes, slå alle SWR ned, så vælg et sted på forhånd, vel vidende at antennen vil blive installeret der.

Trin 3

Juster antennen. For at gøre dette skal du bare løsne skruerne i bunden og sænke eller hæve stiften inden i henholdsvis spolen eller omvendt ud af den. Nogle typer antenner justeres ved at "afbide" stangens ekstra længde. Det skal dog huskes, at hvis du løfter antennestangen for meget op, kan den trækkes ud af modvind under kørsel. Rådgivning til dem, der køber en antenne - hvis stiften sælges separat fra spolen, og sælgeren hævder, at den er indstillet - intet lignende. Antennen skal være indstillet med din walkie-talkie og direkte på din bil.

Trin 4

Sørg for at bede om SWR-indstillingen, når du køber. En ikke-tunet antenne kan ødelægge radiostationen under transmission, og i bedste fald vil du miste udgangssignaleffekten under transmission. Hvis stiften allerede er i spolen, er antennen sandsynligvis indstillet til gitter C.

Anbefalede: