Sådan øges Bassen

Indholdsfortegnelse:

Sådan øges Bassen
Sådan øges Bassen

Video: Sådan øges Bassen

Video: Sådan øges Bassen
Video: Schienenzeppelin alles was Du wissen kannst zum Märklin Modell des Schienenzeppelin 39777 in H0. 2024, Kan
Anonim

Et lydsystem af høj kvalitet siges at formidle bas godt. Til dette er det slet ikke nødvendigt, at det har en høj udgangseffekt. Kvaliteten af lavfrekvent transmission afhænger af helt forskellige faktorer.

Sådan øges bassen
Sådan øges bassen

Instruktioner

Trin 1

Søg på din lydenhed efter en tonekontrol eller equalizer. Dårlig basoverførsel kan kun skyldes forkert indstilling. Efter at have øget niveauet for lave frekvenser, glem ikke at i det mindste delvis undertrykke de høje frekvenser. Lydkvaliteten bliver mærkbart mere behagelig uden hardwareændringer. Men husk at ikke alle kan lide for meget højfrekvent roll-off.

Trin 2

I mangel af ikke kun en equalizer, men endda en konventionel tonekontrol, skal du tilføje det selv. Tilslut en modstand på ca. 1 kΩ mellem signalkildens output og forstærkerens indgang. Tag derefter en kondensator med en kapacitet på ca. 0,1 μF og forbind den mellem forstærkerens indgang og den fælles ledning gennem en variabel modstand med en modstand på ca. 20 kOhm. Ved hjælp af denne enkle enhed kan du justere lydens tone.

Trin 3

Prøv at kigge efter en dynamisk basforstærker på din lydenhed. Tænde den. Men prøv ikke at bruge denne tilstand sammen med hovedtelefoner, da de specifikke teknikker, der anvendes til dynamisk basforstærkning, ifølge nogle kilder ikke er harmløse for hørelsen.

Trin 4

Prøv at udskifte dine højttalere med bedre. Du vil opdage, at basgengivelsen forbedres dramatisk, selv når du bruger den samme forstærker. Men undgå at bruge subwoofere med separate kraftige forstærkere. Subwoofere er i stand til at udvikle så betydelige lydtryk ved lave frekvenser, at vi ikke skal tale om faren for ikke så meget for hørelsen som for en persons indre organer.

Trin 5

Tænk på de såkaldte åbne højttalere, der er glemt i dag. En sådan højttaler er ved sit design kun i stand til at gengive høj kvalitet af lave frekvenser, hvis den har betydelige dimensioner. Det lyder dog mere behageligt, og vigtigst af alt er en forstærker med en effekt på selv flere watt i stand til at "svinge" den godt, da den har en øget effektivitet. Mærkeligt nok lyder undertiden enkeltvejshøjttalere bedst, hvor et beskedent dynamisk hoved er placeret i midten af en enorm kasse. Der er ingen sundhedsfare forbundet med en subwoofer med åbne højttalere, selvom bas lyder godt for øret. I modsætning til en konventionel kan et sådant højttalersystem fremstilles uafhængigt, desuden kræves der viden og færdigheder snarere ikke fra elektronikområdet, men fra tømrerarbejdet.

Trin 6

Og den sidste ting. Hvis du bruger højttaleren uden et hus, skal du placere den i en. Du vil blive glædeligt overrasket over at finde ud af, at det samme hoved har en helt ny lyd.

Anbefalede: