Hvad Er Koder Fra Satellitkanaler

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Koder Fra Satellitkanaler
Hvad Er Koder Fra Satellitkanaler
Anonim

Satellitkanalkoder er designet til at beskytte mod retransmission, kopiering eller ulovlig visning samt for at forhindre uautoriseret visningsoverskud fra seere. For at bekæmpe piratkopiering inden for satellit-tv kommer de med flere og flere kodningssystemer, der er sværere at knække. Men over tid brydes de nyeste kodningssystemer let af hackere og pirater.

Hvad er koder fra satellitkanaler
Hvad er koder fra satellitkanaler

Viaccess-kodningssystemer

Viaccess 2.3 er i øjeblikket et hacket nøglesystem. Det blev oprettet af det franske firma France Télécom for at indkode kanaler på en betalt basis. Efter hacking blev det forbedret ved at pålægge et ekstra krypteret TPS-Crypt-signal på nøglens hoveddel. Ved hjælp af denne krypteringsmetode kunne udviklerne sende flere signaler på én gang på samme frekvens. Derefter kunne en almindelig satellitmodtager ikke genkende tasterne, selvom den var udstyret med en emulator. For at se kanaler krypteret med Viaccess 2.3-kodning måtte abonnenter købe AEC-nøgler fra en satellitoperatør.

Viaccess 2.4, 2.5, 2.6 - tre hackede og i øjeblikket ineffektive kodninger, men nogle kanaler fungerer i denne kodning til i dag, for eksempel Mezzo klassisk musik kanal fra Hotbird 13E satellitten.

Viaccess 3.0, 3.1 er kodninger udviklet i 2007. I øjeblikket hackes de ikke, men kanalerne, der fungerer i dem, kan ses ulovligt ved hjælp af kartdeling.

Viaccess 4.0, 5.0 - udviklet i 2012, bruges aktivt af satellitoperatører fra Frankrig såvel som den russiske satellitoperatør NTV-Plus. Ikke hacket, men betalte kanaler ses let ulovligt gennem cartsharing.

Nagravision 2-kodningssystem

Nagravision 2 bruges i vid udstrækning af satellitoperatører i Europa. Det blev delvist hacket, men alle sårbarheder blev elimineret ved at opdatere krypteringen og ændre nøglekortene til mere end 4 millioner abonnenter. Tyskland har lidt mest økonomisk på grund af kortskiftet.

Hvis Nagravision 2-kodningen knækkes igen, bliver tyske satellitoperatører nødt til at udskifte 17 millioner flere kort, hvilket vil medføre kolossale økonomiske tab.

Videoguard og Irdeto 2 kodningssystemer

Videoguard- og Irdeto 2-kodningssystemerne er blandt de mest teknisk beskyttede. De bruges af en række satellit-tv-udbydere i Europa, Rusland og Ukraine. Selvom systemnøglerne ikke er kompromitteret og gjort tilgængelige for offentligheden gratis, kan kanaler krypteret på Videoguard og Irdeto 2-systemer let ses ulovligt gennem cartsharing.

Videoguard-kodningssystemet bruges af den ukrainske satellit-tv-udbyder Viasat, og Irdeto 2-systemet bruges af den russiske operatør Raduga TV.

BISS-kodningssystem

BISS-kodningssystemet er det enkleste og mest sårbare over for hacking. BISS-nøgler matches let efter beregningsmetode, da de krypteres i hexadecimal notation. Systemets hovedproblem er også, at kanalkoderne krypteres direkte i satellitmodtageren. Hvis modtageren er udstyret med en nøgleemulator, vil det ikke være svært at bryde BISS-kodningen på den.

Anbefalede: