Sådan Tilsluttes Et Tv Til En Forstærker

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes Et Tv Til En Forstærker
Sådan Tilsluttes Et Tv Til En Forstærker

Video: Sådan Tilsluttes Et Tv Til En Forstærker

Video: Sådan Tilsluttes Et Tv Til En Forstærker
Video: How to Connect Amplifier to TV 2024, April
Anonim

Lydkvaliteten fra tv'ets indbyggede højttalere er ikke altid god. Men selv en lille maskine kan få det til at lyde meget bedre. For at gøre dette skal du bare slutte den til en ekstern forstærker med højttalere.

Sådan tilsluttes et tv til en forstærker
Sådan tilsluttes et tv til en forstærker

Instruktioner

Trin 1

Kontroller, om tv'et har:

- DIN-stik til lydoptagelse på en båndoptager;

- hovedtelefonstik

- RCA-stik med lydudgang (ikke input!)

- SCART-stik Hvis du har mindst et af ovenstående, kan du slutte tv'et til forstærkeren.

Trin 2

For en stikkontakt af DIN-type skal du bruge den midterste stift som den fælles ledning, som den kontakt, som lydsignalet er til stede på - enten venstre eller højre, afhængigt af TV'ets udgivelsesdato. En sådan stikkontakt findes praktisk talt ikke på stereo-tv. Hvis det er tilfældet, svarer den ekstreme højre eller venstre kontakt til den højre kanal og den, der er placeret mellem den og den fælles - til venstre.

Trin 3

Tilslut kablet til hovedtelefonstikket sammen med stikket taget fra de beskadigede hovedtelefoner. To hvide eller gule ledere svarer til den fælles ledning, grøn eller blå - til venstre kanal, rød eller orange - til højre. På et mono-tv er kanaludgangene forbundet parallelt. Bemærk, at lydstyrken i dette tilfælde ikke kun kan justeres på forstærkeren, men også på tv'et.

Trin 4

For et RCA-stik skal du bruge ringkontakten som almindelig og stiften som udgang. Hvis tv'et er stereo, er stikket, der svarer til den venstre kanal, hvidt (som et mono-tv), det højre er rødt (og omvendt). Forsøg ikke at hente lydsignalet fra det gule stik - der er kun et billedsignal.

Trin 5

På et SCART-stik skal du bruge pin 4 som en fælles, fra pin 3 fjern signalet til den venstre kanal, fra pin 1 - til højre. Brug ikke pin 1 på et mono-tv.

Trin 6

Hvordan signaler tilføres til en forstærker afhænger af, hvilke indgangsstik den bruger (DIN eller RCA). Anvend signaler til dem som beskrevet henholdsvis i trin 1 og 3. Hvis tv'et er mono, og forstærkeren er stereo, skal du slutte indgangene til sidstnævnte parallelt. Hvis signalet hentes fra hovedtelefonudgangen, skal du bruge forstærkerindgangen med den dårligste følsomhed.

Anbefalede: