Hvordan Man Laver Et Tidsrelæ

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver Et Tidsrelæ
Hvordan Man Laver Et Tidsrelæ

Video: Hvordan Man Laver Et Tidsrelæ

Video: Hvordan Man Laver Et Tidsrelæ
Video: JEG LAVER HJEMMELAVEDE BOLCHER! 2024, Kan
Anonim

Tidsrelæet bruges til automatisk at begrænse belastningens driftstid. Det kan især forhindre, at der opstår en potentielt farlig situation, hvis lasten glemmes at blive slukket.

Hvordan man laver et tidsrelæ
Hvordan man laver et tidsrelæ

Instruktioner

Trin 1

Tag en defekt mikrobølgeovn med en elektronisk styreenhed. Lad det stå i mindst to uger, frakoblet lysnettet, så det er garanteret, at det har tid til fuldstændigt at aflade højspændingskondensatorerne i magnetron-strømkredsen.

Trin 2

Fjern frontpanelet fra ovnen sammen med den elektroniske tidskontakt. Bemærk, at den store transformer, der driver magnetronen, ikke er den eneste i ovnen. Der er også en anden, lille, hvorfra timeren fungerer.

Trin 3

Frakobl alle stik fra kortet. Find et sted på det til at forbinde ovnafdækningssensoren. Luk de tilsvarende kontakter for at simulere lågets lukkede tilstand.

Trin 4

Prøv at anvende strøm til den primære vikling af en lille transformer på tavlen. Sørg for, at indikationen vises, og at timeren reagerer på knaptryk og tæller ned.

Trin 5

Uden at røre ved delene af timerens strømforsyning ved hjælp af et multimeter, der fungerer i ohmmeter-tilstand, skal du kontrollere, hvilket af de tre relæer på kortet, der lukker i begyndelsen af eksponeringen, forbliver lukket i hele sin længde og derefter åbnes. Brug det i næste trin til at skifte belastning. Belastningen kan strømforsynes, efter eget valg, fra lysnettet eller fra en ekstern kilde. Dets nuværende forbrug bør ikke overstige 10 A (med en margen, da relæet er designet til 16).

Trin 6

Afbryd strømmen fra kortet, og udfør derefter strukturen i et brandsikkert isoleringshus med en sikring og en stikkontakt. Vælg fuld effekt, før du starter lukkerhastigheden, ellers vil belastningen med jævne mellemrum tænde og slukke.

Trin 7

Returner de resterende dele af ovnen, inklusive huset, højspændingstransformatoren, kondensatoren og ensretteren og magnetronen til et værksted. Brug blæseren og baggrundsbelysningen efter eget skøn. Husk, at sidstnævnte kan være designet til en forsyningsspænding på 110 V. I dette tilfælde skal de drives af en autotransformator.

Anbefalede: