Hvordan Man Laver Den Enkleste Forstærker

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver Den Enkleste Forstærker
Hvordan Man Laver Den Enkleste Forstærker

Video: Hvordan Man Laver Den Enkleste Forstærker

Video: Hvordan Man Laver Den Enkleste Forstærker
Video: Hvordan man laver det enkleste fræsebord! Og derefter forbedre det! 2024, April
Anonim

Behovet for en hjemmelavet forstærker opstår regelmæssigt blandt guitarister. Et koncertsæt er normalt placeret i et øvelsesrum. Det vejer meget, det er ubelejligt at have det med sig hver gang, så der er et ønske om at samle noget til hjemmeøvelser. En sådan forstærker kan dog også bruges til koncerter. Dens udgangseffekt når 3,5-4 W med en ret høj lydkvalitet.

Hvordan man laver den enkleste forstærker
Hvordan man laver den enkleste forstærker

Er det nødvendigt

  • - strømforsyning fra en gammel rørmodtager eller radio
  • - radiorør og stikkontakt til det;
  • - variabel modstand 220 kOhm;
  • - indgangsstik;
  • - samlingstråd;
  • - et stykke krydsfiner 3-5 mm tykt;
  • - fint messingnet eller radiostof
  • - outputtransformator fra en rørmodtager eller et tv;
  • - cover til et gammelt cd- eller dvd-drev
  • - elektrisk bor;
  • - puslespil;
  • - loddejern, kolofonium, tin.

Instruktioner

Trin 1

I kabinetdækslet skal du markere og bore huller til soklen og til fastgørelse af TVZ-transformatoren eller lignende. Monter delene på chassisdækslet. Monter stikket på indgangsstikket, en variabel modstand, i forstærkerens lydstyrke i sidevæggen. Hvis strømforsyningen ikke har en kontakt, skal du også installere den i sidevæggen. Prøv at opbevare alle de nævnte genstande på samme side af kabinettet. Hvis de dele, du har fastgørelseselementer, skal du lave de nødvendige huller til dem.

Trin 2

Monter radiokomponenterne på kabinettet i henhold til det vedlagte diagram. Indsæt ikke lampen endnu. Husk, at den høje impedansvikling af outputtransformatoren er inkluderet i lampens anodekredsløb

Trin 3

Fastgør højttalerne til et separat træ- eller krydsfinerpanel ved at skære huller til dem. Det kan være 2 højttalere på hver 1,5 W fra et tv eller radio. Måske 1 højttaler 3-4 W fra en rørradio. Højttalere kan have forskellige former. Du behøver kun at levere en total effekt på mindst 3 W og en total modstand, når du er tilsluttet parallelt med 3-8 ohm

Trin 4

Beskyt højttalerne med fint messingnet eller radioklud, hvis det ønskes. Hvis du bruger to højttalere, der er tilsluttet parallelt, skal de indfases. Vælg en sådan inklusion, hvor diffusorerne trækkes ind eller skubbes ud på samme tid, hvis der tilføres en lav spænding konstant strøm til deres kredsløb (for eksempel fra et batteri)

Trin 5

Tilslut strømforsyningen, forstærkeren og højttalerne for at anvende en skiftevis spænding på 6, 3V til glødetråden. Tilslut en konstant anodespænding på 210-300 V, og tilslut det negative til chassishuset. Tilslut til outputviklingen (lav impedans) fra højttalerudgangstransformatoren. Indsæt lampen i panelet. Sæt forstærkeren i. Hvis den er samlet korrekt, er den efter to til tre minutters opvarmning klar til brug. Hvis der samtidig høres en kraftig brummende lyd fra højttalerne, skal du skifte ledningerne, der forbinder dem til outputtransformatoren.

Trin 6

Brug et guitar kabel til at forbinde din forstærker til din elektriske guitar. Juster forstærkerens lydstyrkekontrol for at opnå den største lydintensitet.. Når guitarstyringen skal indstilles til den maksimale lydstyrkeposition. Denne forstærker kræver normalt ikke yderligere justeringer og indstillinger.

Trin 7

Lav en kasse af krydsfiner. Strømforsyningen kan placeres i bunden, og forstærkerens chassis kan placeres over den. Andre layoutmuligheder er også mulige. Hvis du ønsker det, kan du dekorere kroppen med kunstlæder, montere bærehåndtag på den osv.

Anbefalede: