Sådan Finder Du Ud Af Forstærkerens Styrke

Indholdsfortegnelse:

Sådan Finder Du Ud Af Forstærkerens Styrke
Sådan Finder Du Ud Af Forstærkerens Styrke

Video: Sådan Finder Du Ud Af Forstærkerens Styrke

Video: Sådan Finder Du Ud Af Forstærkerens Styrke
Video: Guide: Anlæg på scooteren // Guide: How to install a stereo on your scooter 2024, Kan
Anonim

Hvis du slutter din højttaler til en forstærker, som du ikke kender til, kan du måle dens maksimale udgangseffekt. Du har også brug for dette for at reparere og indstille din forstærker i fremtiden.

Sådan finder du ud af forstærkerens styrke
Sådan finder du ud af forstærkerens styrke

Nødvendig

  • - oscilloskop
  • - multimeter
  • - forstærker.

Instruktioner

Trin 1

Tilslut en af kanalerne på din forstærker enten til højttaleren, hvis højttalerens nominelle effekt naturligvis er højere eller til en tilsvarende belastning, er impedansen lig med højttalerens impedans. Brug en modstand af typen PEV som en tilsvarende belastning med en kapacitet på 10 til 100 watt. Påfør forstærkerindgangen et sinusformet signal, hvis frekvens kan være fra 100 til 200 hertz; du kan sende det sædvanlige musiksignal. Forøg lydstyrken gradvist.

Trin 2

På dette tidspunkt skal du observere oscilloskopskærmen og bemærke, ved hvilken spænding signalamplitudebegrænsningen ved forstærkerudgangen begynder. Når du måler maksimal udgangseffekt, må du ikke indlæse højfrekvente signaler fra en oscillator til indgangen på en forstærker, der er forbundet til flervejshøjttalere. Dette kan overbelaste højttalerne.

Trin 3

Se oscillogrammet. Dette billede - https://oldoctober.com/pics/sonics/power01.png

Trin 4

Udskift dette resultat med formlen P = (U x U): (2 x R), hvor P er forstærkerens udgangseffekt i watt, U er forstærkerens udgangsspænding i volt, og R er belastningsmodstanden. På denne måde kan du beregne forstærkerens effekt.

Trin 5

Brug et voltmeter til at måle forstærkerens effekt. Tilslut den med en diode og en kondensator. Brug dette diagram til at oprette forbindelse - https://oldoctober.com/pics/sonics/power04.png. Brug en software lavfrekvent generator for at få et sinusformet signal.

Trin 6

Følg linket https://iurii-shalaev.narod.ru/download.html#generator, og download programmet Low Frequency Generator fra webstedet. Kør programmet, tilslut kredsløbet og tilføj forstærkeren et signal. Brug derefter et voltmeter til at måle forstærkerens effekt.

Anbefalede: