Hvor Kan Man Se Billeder Fra Curiosity Mars Rover

Hvor Kan Man Se Billeder Fra Curiosity Mars Rover
Hvor Kan Man Se Billeder Fra Curiosity Mars Rover

Video: Hvor Kan Man Se Billeder Fra Curiosity Mars Rover

Video: Hvor Kan Man Se Billeder Fra Curiosity Mars Rover
Video: NASA's Perseverance rover shared the latest picture of Mars on Sol 254 2024, Kan
Anonim

Den 6. august 2012 landede den amerikanske rover Curiosity på Mars. Udstyret med en række videnskabelige instrumenter vil enheden lede efter spor af vand og organisk materiale på overfladen af den røde planet, udføre geologisk forskning og undersøge planetens klima.

Hvor kan man se billeder fra Curiosity Mars Rover
Hvor kan man se billeder fra Curiosity Mars Rover

Curiosity Rover (fra engelsk "Curiosity"), alias MSL - Mars Science Laboratory ("Mars Science Laboratory") blev lanceret 26. november 2011 fra Cape Canaveral og landede i begyndelsen af august 2012 sikkert på Mars. Det er det tungeste rumfartøj, der nogensinde er lanceret til Mars og vejer op til et ton. Om et par måneder bliver han nødt til at overvinde op til 20 kilometer og udføre adskillige videnskabelige studier.

Nysgerrighedens primære mission er at udforske Mars jord. Tilstedeværelsen af spektrometre, laser og andet udstyr gør det muligt for enheden at foretage undersøgelse på stedet af jordprøver og overføre resultaterne til Jorden. MSLs primære mission er at finde vand og organisk materiale i Mars-jord. Tilstedeværelsen af organisk materiale vil indikere, at der engang var liv på Mars. Det skal bemærkes, at søgningen efter vand vil blive udført ved hjælp af det russiske instrument "DAN" (Dynamic neutron albedo). Det gør det muligt at undersøge et lag jord op til en meter tykt.

Curiosity er udstyret med flere farve- og sort / hvide kameraer. Farvede er i stand til at transmittere et højkvalitetsbillede af Mars-overfladen, sort og hvid bruges hovedsageligt, når enheden flyttes. Placeret på siderne giver de et stereometrisk billede, så du korrekt kan vurdere overfladens natur.

Roveren har allerede transmitteret de første fotografier til Jorden. Du kan finde dem på NASA-siden på Curiosity-missionen. Følg linket nedenfor, find sektionen Mission Images i den midterste kolonne på siden. I den kan du se de fotos, der sendes af roveren - både farve og sort / hvid. Nye fotos føjes til webstedet, når de bliver tilgængelige. Du kan også se en computervideo på webstedet, der viser MSL-landingsskemaet og dets arbejde på Mars.

Forskere forventer, at den nye rover vil være i stand til at arbejde i mindst et marsår, hvilket er 686 jorddage. Da enheden ikke modtager energi fra solbatterier, men fra en radioisotop termoelektrisk generator, kan nysgerrighed udføre forskning under forholdene på Mars-natten.

Anbefalede: