Sådan Tilsluttes En Studiemikrofon

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes En Studiemikrofon
Sådan Tilsluttes En Studiemikrofon

Video: Sådan Tilsluttes En Studiemikrofon

Video: Sådan Tilsluttes En Studiemikrofon
Video: Микрофон Superlux E205U - Игровые / Youtube / Studio Recordings 2024, Kan
Anonim

Professionelle mikrofoner tilsluttes blandekonsoller ved hjælp af specielle XLR-stik. Nogle gange vil du bruge en sådan mikrofon i forbindelse med husholdningsudstyr, men det er en skam at forkæle den ved at skifte stik. En simpel adapter hjælper.

Sådan tilsluttes en studiemikrofon
Sådan tilsluttes en studiemikrofon

Nødvendig

  • - loddejern, neutral flux og lodde;
  • - multimeter
  • - skruetrækker.

Instruktioner

Trin 1

Kontroller pinout på XLR-stikket i følgende illustration:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/81/XLR_pinouts.svg … Her angiver tallet 1 den kontakt, der er tilsluttet det flettede kabel, nummer 2 - tilsluttet mikrofonens output kapsel, forbundet inden i mikrofonhuset med fletningen, og nummer 3 - forbundet til den modsatte terminal af mikrofonkapslen

Trin 2

Sørg for, at studiemikrofonen er dynamisk og ikke en kondensatormikrofon, der kræver såkaldt fantomstrøm. Det er sværere at tilslutte en sådan mikrofon end ikke kun en dynamisk, men endda en elektron. I modsætning til en electret-mikrofon kræver en studio-kondensatormikrofon en dedikeret strømforsyning, som ikke er let at lave derhjemme.

Trin 3

Køb et 3-polet XLR-stik fra en radiobutik. På samme sted skal du købe et “jack” -stik med en diameter på 6, 3 mm, hvis mikrofonen skal tilsluttes et karaoke-system, eller en diameter på 3,5 mm, hvis du vil slutte den til et lydkort. I sidstnævnte tilfælde skal du også bruge dele til samling af forstærkeren (mere om det nedenfor).

Trin 4

På en XLR-type beholder skal du forbinde ben 1 og 2 sammen.

Trin 5

Tilslut stiften, der er tættest på kabelindgangen, på stikket til den midterste stift.

Trin 6

Hvis du har til hensigt at arbejde med et karaoke-system, skal du slutte tilslutningspunktet til ben 1 og 2 i XLR-stikket til "langt" stift på "jack" -stikket med en diameter på 6, 3 millimeter og stift 3 på stikket til forbindelsespunktet for "nær" og "midterste" kontakter på denne gafler. Kontroller integriteten af alle forbindelser med et multimeter i ohmmeter-tilstand. Tilslut mikrofonen via adapteren til karaoke-systemet, og sørg for, at den fungerer.

Trin 7

Tilslut mikrofonen til lydkortet på samme måde med den eneste forskel, at der tages et 3,5 mm stik, og en mikrofonforstærker skal placeres mellem XLR-stikket og stikket. Behovet for dets anvendelse skyldes, at lydkortets indgang er designet til at arbejde med et elektron i stedet for en dynamisk mikrofon. Diagrammet for en sådan forstærker er givet på følgende link:

jap.hu/electronic/micamp.html

Anbefalede: