Sådan Vælges Et Kompakt Kamera

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælges Et Kompakt Kamera
Sådan Vælges Et Kompakt Kamera

Video: Sådan Vælges Et Kompakt Kamera

Video: Sådan Vælges Et Kompakt Kamera
Video: ULTIMATE 2021 Camera Buying Guide! 2024, Kan
Anonim

Du skal på en tur, og du har ikke et kamera. Du har brug for en lille, kompakt, multifunktionel, brugervenlig, men du kan ikke vælge mellem al den sort, der passer til dig? Se hvad du skal se efter, når du vælger et kompakt digitalkamera.

Sådan vælges et kompakt kamera
Sådan vælges et kompakt kamera

Instruktioner

Trin 1

Vær opmærksom på den fysiske størrelse af matrixen til det påtænkte køb. Der er flere standardstørrelser (1 / 2.5, 1 / 2.3, 1 / 1.8, 1 / 1.7 osv.), Og alle er baseret på standard -35 mm filmramme. Jo større matrixens fysiske størrelse er, jo bedre, jo mere lys falder derpå, og jo mindre støj giver den. For eksempel er det bedre at vælge 1 / 1,8 mellem 1 / 2,5 og 1 / 1,8. Der er konverteringstabeller fra standardstørrelser til matrixens faktiske størrelse.

Trin 2

Se på antallet af megapixels. Her er ikke alt så ligetil som det kan synes ved første øjekast. Jo flere pixels der er placeret på matrixen, jo mindre størrelsen på selve pixelen, jo mindre lys falder der på hver pixel og dermed støj. På to identiske matricer vil støj være mindre for den med det lavere antal megapixel. Vær opmærksom på et vigtigt punkt - størrelsen på fotos. Et 6 Mpix-kamera har en opløsning på 2816x2112, et 12 Mpix-kamera har en opløsning på 4000x3000, og for at udskrive et 10x15 cm-billede skal du have en opløsning på 1800x1200 pixels. Har du brug for en så stor opløsning?

Trin 3

Tjek mulighederne for optisk zoom. Generelt er 4x - 6x zoom tilstrækkelig i de fleste situationer. Hvis du vælger 10x zoom for dig selv og vil fotografere ved en kunstners koncert, vil du ikke få succes. For at gøre dette skal du bruge et kamera fra en anden kategori med en dedikeret teleobjektiv. Her har du ikke nok lys, og en høj forstørrelse vil skabe en stor forvrængning af billedet. Desuden stiger prisen på et kamera betydeligt på grund af den store zoom.

Trin 4

Vær opmærksom på displayet. Jo større skærmstørrelse, jo lettere er det at se optagelserne og med en højere opløsning - at undersøge detaljeret. Hvis skærmen kan drejes, vil det være mere praktisk at skyde på forskellige niveauer (over hovedet, fra taljeniveau).

Trin 5

Se hvilken type batteri der bruges. Hvis dette er standard AA-batterier, anbefales det at købe 2 sæt AA-batterier (det ene til kameraet, det andet til lager) og en oplader til dem. Hvis dette er batterier i deres eget format, er det mere praktisk. Det oplades hurtigt, du behøver ikke købe en oplader (det følger med sættet), men et ekstra batteri er ikke billigt.

Anbefalede: