Hvad Er Parabolantenner

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Parabolantenner
Hvad Er Parabolantenner

Video: Hvad Er Parabolantenner

Video: Hvad Er Parabolantenner
Video: Hvordan koble opp Viasat Parabol selv 2024, April
Anonim

En parabol er en reflektorantenne designet til at modtage eller transmittere et signal fra en satellit. Parabolantenner er af forskellige typer og størrelser. De mest almindelige er antenner med direkte fokus.

Hvad er parabolantenner
Hvad er parabolantenner

Hvad er en parabol?

En parabolantenne er en signaltransmitter (eller modtager) fra en kunstig satellit. Princippet for dens drift svarer til et spejl, som omformeren er fastgjort til. Denne enhed modtager og konverterer de modtagne højfrekvente signaler til en lavere mellemfrekvens.

Der er forskellige typer parabolantenner: flad, sfærisk, reflekterende, horn og andre. Hver af dem har sine egne kvaliteter, men på grund af den høje pris og vanskelighederne ved masseproduktion produceres de i begrænsede mængder.

Typer af parabolantenner

Parabolantenner er opdelt i form i offset (fra ordet offset - "off-center") og direkte fokus. Fokus - det sted, hvor omformeren er tilsluttet.

En klassisk parabol er en antenne med direkte fokus. Konverteren i en sådan antenne er fastgjort med jern eger i midten. Egerne og konverteren kaster en skygge på antennen og reducerer derved brugen af dens reflekterende overflade. Og jo større antennediameter, jo svagere hjælper denne effekt. Ak, antenner med direkte fokus er for følsomme over for ændringer i vejret. Regn, sne eller is på spejlet forstyrrer signalmodtagelsen fra satellitten.

Med en forskudt antenne er fokus i bunden, ikke i midten. På grund af dette skal man ved indstilling af sådanne antenner tage højde for det faktum, at her er retningen til satellitten højere end vinkelret på planet i en bestemt vinkel. Normalt er vinklen på sådanne antenner 25-26 grader, men der er andre muligheder. På grund af dette er offset-antennen monteret i næsten lodret position, hvilket forhindrer regnvand i at akkumuleres eller fastklæbes af sne.

Suspensioner, som parabolantenner er monteret på, er af to typer - polar og azimutal. Azimuth-suspensionen er den enkleste og billigste. En antenne med en sådan suspension kan kun indstilles til en satellit og er monteret på et beslag. For at modtage et signal fra andre satellitter skal du foretage en komplet omkonfiguration af skålen.

Den polariserede suspension gør det muligt at indstille antennen til flere satellitter på én gang. Indstillingen af en sådan antenne er mere kompliceret, og prisen er også højere. Polære bøjler er normalt udstyret med direkte fokusantenner og forskudte - med en fast azimut.

Parabolantenner er lavet af forskellige materialer. De mest populære er aluminiumsantenner. De korroderer ikke og er lettere end stål. Men aluminium er et meget blødt metal og deformeres let, hvilket i høj grad påvirker selve antennens ydeevne.

Stålpladen er meget stærkere, men den er ætsende og tungere. Plastantenner er ret lette, men de er meget modtagelige for forskellige miljøfaktorer. Mesh-antenner er modstandsdygtige over for vindbelastning, men de modtager færre signaler i Ku-båndet.

Anbefalede: