Hvad Er Satellitpositionering Med Høj Præcision

Hvad Er Satellitpositionering Med Høj Præcision
Hvad Er Satellitpositionering Med Høj Præcision

Video: Hvad Er Satellitpositionering Med Høj Præcision

Video: Hvad Er Satellitpositionering Med Høj Præcision
Video: Sejlbåd Navigation & Kommunikation ved havet / Sextant-Ipad, SSB-Iridium Go! Patrick Childress 2024, Kan
Anonim

Kan et æg hentes med en gravemaskine spand? Det er muligt, hvis det er udstyret med kontrolautomatiseringssystemer (ACS) baseret på GLONASS / GPS.

Hvad er satellitpositionering med høj præcision
Hvad er satellitpositionering med høj præcision

Satellitpositionering med høj præcision er en teknologi, der er udbredt i Vesten, som for nylig er kommet til Rusland. Essensen af teknologien er at forfine signalet modtaget fra navigationssatellitterne i GLONASS- og GPS-systemerne (der er andre satellitsystemer - Beidou, QZSS og Galileo, men det er for tidligt at tale om deres udbredte brug) på grund af deres behandling af jordbaserede hardware- og softwaresystemer - netværk af referencestationer …

Hvorfor er dette nødvendigt? Alle har en mobiltelefon eller bilnavigator. Du er muligvis stødt på en situation - du kører bil og stoler på navigatorens aflæsninger. På et tidspunkt siger han "Drej til højre." Men du kan se, at du faktisk allerede har passeret turen. Dette skyldes, at en husstandsnavigator i bedste fald giver en placeringsnøjagtighed på ikke bedre end 5 meter og normalt et sted fra 10 til 100 meter (afhængigt af mange forhold). Denne lave nøjagtighed forklares ved, at der er næsten 20 tusind kilometer mellem satellitterne og jordens overflade. Radiosignalet til din navigator ændres som følge af faseforvrængning og uregelmæssigheder i atmosfæren. For at forbedre nøjagtigheden af satellitsignalet oprettes der jordbaserede hardware- og softwaresystemer, der forfiner satellitsignalet op til 1 cm i plan og 2 i højden ved at indføre såkaldte satellitkorrektioner.

En sådan præcision er ikke nødvendig for den gennemsnitlige person. Selv under hensyntagen til unøjagtighederne og ulemperne ved navigationsfejl er den eksisterende nøjagtighed helt tilstrækkelig. Satellitnavigation med høj præcision baseret på netværk fra referencestationer er nødvendig til industriel brug - automatisering af betjening af maskiner og mekanismer, deformationsovervågning af kritiske og farlige genstande, hvilket øger nøjagtigheden af geodetisk arbejde.

Brug af navigationskorrektioner med høj præcision giver dig mulighed for at spare en masse penge ved at spare materialer, optimere arbejdet, mens du forbedrer arbejdets kvalitet og effektiviteten. Kun en organisation er involveret i oprettelsen af satellitpositioneringsnetværk med høj præcision i Rusland: et joint venture mellem det amerikanske selskab Trimble og den russiske Corporation of Rocket and Space Instrumentation and Information Systems - Rusnavgeoset

Anbefalede: