Sådan Bestemmes Dynamikken I Et Plus

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Dynamikken I Et Plus
Sådan Bestemmes Dynamikken I Et Plus

Video: Sådan Bestemmes Dynamikken I Et Plus

Video: Sådan Bestemmes Dynamikken I Et Plus
Video: Всего 2 аптечных средства помогут восстановить кожу после загара. Увлажнение и питание лица. 2024, Kan
Anonim

Hvis der er flere højttalere, lyder de bedre, når de er forbundet med samme polaritet. Men den tilsvarende markering på deres terminaler er ikke altid der. Så bliver du selv nødt til at bestemme polariteten.

Sådan bestemmes dynamikken i et plus
Sådan bestemmes dynamikken i et plus

Nødvendig

  • - fingerbatteri
  • - ledninger
  • - blyant
  • - skruetrækker
  • - lommelygte eller bordlampe
  • - loddekolbe.

Instruktioner

Trin 1

Inden du kontrollerer højttalernes polaritet, skal du sørge for at afbryde den fra forstærkeren. For at gøre dette skal du først slukke for selve forstærkeren. Hvis der derefter er stikforbindelser mellem den og højttaleren, skal du bruge dem til at afbryde forbindelsen. Hvis der ikke er nogen, skal højttaleren midlertidigt uløses, idet de tidligere har registreret, hvilke ledninger der gik hvor.

Trin 2

Kontroller, om diffusoren er synlig gennem gitteret eller stoffet, der dækker det. Prøv at tænde den med en lommelygte eller en bordlampe - hvad hvis den bliver bedre synlig efter det? Hvis dette ikke løser sig, skal du åbne adgangen til diffusoren på den ene eller anden måde. Nogle gange er det lettere at fjerne gitteret og undertiden selve højttaleren bagfra. Det vigtigste er at vælge den måde, hvorpå søjlen ikke beskadiges, og du kan derefter samle alt tilbage.

Trin 3

Nu kan du begynde at bestemme polariteten. Tilslut kort et fingerbatteri til højttaleren med ledninger. Diffusoren vil enten trække sig tilbage eller strække sig udad. Hvis det trækkes ind, blev batteriet tilsluttet i forkert polaritet, og hvis det trak ud - i den rigtige. Nu er det nok at markere den korrekte polaritet med en blyant i nærheden af højttalerterminalerne, det vil sige placeringen af "plus" og "minus", hvor diffusoren skubbes ud.

Trin 4

Hvis du ofte kontrollerer højttalernes polaritet, kan du fremstille en praktisk enhed til dette ved at placere batteriet i holderen og lodde sonderne til ledningerne. I dette tilfælde skal du i serie med en af sonderne tænde sikringen til 0,1 A, hvis sonderne pludselig lukker under transport. Når det ikke er i brug, skal du fjerne batteriet fra holderen og placere det i et isolerende tilfælde. Det er godt at tage ledningerne i forskellige farver, for eksempel sort - "minus", rød - "plus".

Trin 5

Fjern batteriet og ledningerne, sæt højttaleren tilbage. I dette tilfælde skal du slutte alle højttalere til forstærkeren med samme polaritet. Hvis forstærkeren er stereo, skal begge højttalere tilsluttes med samme polaritet. Tjek hvordan de vil lyde nu sammenlignet med hvad det var før.

Anbefalede: