Sådan Bruges Wi-Fi

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bruges Wi-Fi
Sådan Bruges Wi-Fi

Video: Sådan Bruges Wi-Fi

Video: Sådan Bruges Wi-Fi
Video: Wi-Fi | Курс "Компьютерные сети" 2024, Kan
Anonim

Wi-Fi er en trådløs datatransmissionsstandard, hvis signal transmitteres gennem en speciel enhed kaldet en router. Forbindelse til et Wi-Fi-netværk udføres ved hjælp af et netværkskort installeret i en computer, et USB-modul eller en moderne mobilenhed.

Sådan bruges Wi-Fi
Sådan bruges Wi-Fi

Instruktioner

Trin 1

Wi-Fi er konfigureret via en router (router) - en enhed, der konverterer et kablet signal fra et fiberoptisk netværk eller modem til et trådløst. For at oprette et adgangspunkt skal du installere en internetledning i routerens WAN-port og foretage de relevante indstillinger. Hvis din computer ikke har et indbygget netværkskort, der giver dig mulighed for at arbejde med trådløse netværk, kan routeren tilsluttes via PC1-PC5-porte ved hjælp af et specielt kabel.

Trin 2

Når routeren er tilsluttet, skal du konfigurere den i overensstemmelse med brugsanvisningen og de netværksparametre, der leveres af din udbyder. For at konfigurere forbindelsen skal du normalt åbne en browser og indtaste en internetadresse som 192.168.0.1 eller 192.168.1.1 for at åbne enhedens kontrolpanel. Efter indtastning af administratorlogin og adgangskode kan du bruge de tilgængelige funktioner til at ændre indstillingerne.

Trin 3

For at bruge Wi-Fi via en computer, der kører på Windows-operativsystemet, skal du venstreklikke på internetforbindelsesikonet i nederste højre del af skærmen. Vælg det relevante adgangspunkt fra de tilgængelige adgangspunkter til forbindelse. Indtast om nødvendigt forbindelsesadgangskoden og klik på "OK". Hvis dataene blev indtastet korrekt, vil du kunne bruge en trådløs forbindelse og åbne internetsider gennem en browser.

Trin 4

Tilsvarende udføres forbindelsen til et Wi-Fi-netværk i operativsystemer i Linux-familien. Klik på forbindelsesikonet øverst til højre. Vælg det trådløse netværk på listen, og klik derefter på "Opret forbindelse". Indtast om nødvendigt netværksadgangskoden, og klik på Opret forbindelse.

Trin 5

Hvis du vil bruge din mobile enhed til at få adgang til Internettet via en trådløs protokol, skal du gå til det tilsvarende punkt i indstillingsmenuen. For at aktivere Wi-Fi på Android skal du stryge nedad og trykke på Wi-Fi-ikonet øverst i den menu, der vises. For at vælge et aktivt adgangspunkt skal du holde fingeren på ikonet i 1 sekund. Du får vist forbindelsesopsætningsmenuen. Klik på linjen med navnet på den ønskede forbindelse, og vælg "Opret forbindelse" ved at indtaste den relevante adgangskode.

Trin 6

For at aktivere forbindelsen i iOS skal du stryge opad på startskærmen og derefter vælge Wi-Fi-indstillingen. Aktivér den trådløse forbindelse. På listen over tilgængelige netværk, der vises, skal du angive dit adgangspunkt og indtaste den nødvendige adgangskode. Når du har oprettet forbindelsen, kan du bruge internettet fra din mobile enhed.

Anbefalede: