Sådan Vælger Du Et MIDI-tastatur

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du Et MIDI-tastatur
Sådan Vælger Du Et MIDI-tastatur

Video: Sådan Vælger Du Et MIDI-tastatur

Video: Sådan Vælger Du Et MIDI-tastatur
Video: PSR E 453 | Studio One 4.6: руководство | Как использовать клавиатуру Yamaha в качестве MIDI-клавиатуры 2024, Kan
Anonim

MIDI-tastaturer adskiller sig fra hinanden i størrelse og antal nøgler, type mekanik og et sæt ekstra kontrolelementer. Derfor afhænger valget primært af formålet med tastaturet - til undervisning, til hjemmemusik eller til at udføre klassiske værker.

2 oktav MIDI-tastatur
2 oktav MIDI-tastatur

Selve MIDI-tastaturet gengiver ikke lyd, det har ikke en lydsynteseenhed, og computerens lydkort er involveret i dette. Derfor er det mere korrekt at kalde dem MIDI-controllere, da disse faktisk kun er taster med kontakter, hvis hovedopgave er at overføre information om de taster, der trykkes på til computeren.

Da der ikke er nogen synth-blok, er producenternes hovedfokus på tastaturdesignet, så selv billige MIDI-tastaturer kan finde de designløsninger, der bruges i avancerede synthesizere.

Tastaturers mekanik

Da det vigtigste i et MIDI-tastatur er tasterne, vil det være naturligt at starte dit valg med dem. Hvis tastaturet er valgt til et barn, kan du vælge tasterne i en reduceret størrelse - det vil være mere praktisk at spille på dem med en lille børste. De fleste tastaturer leveres med taster i fuld størrelse - det vil sige størrelsen på klavernøglerne.

MIDI-tastaturer fås i en række forskellige nøgletællinger, fra to oktavforkortede taster til 88-tasters klaverlignende keyboard i fuld størrelse. De mest almindelige er 49 eller 61 nøgler, de er 4 eller 5 oktaver. De er ikke så omfangsrige som dem i fuld størrelse, men de giver dig mulighed for at spille næsten ethvert stykke.

Den mekaniske del af tasterne er klassificeret både med hensyn til presningskraft og konstruktion. Afhængigt af nøgledesignet er tastaturer opdelt i to typer - synthesizer og hammer.

I tastaturer af synthesizertype fastgøres tasterne med en fjeder og vejes, ikke vejes og halvvægtes ved at trykke på. Vægtede tastaturer har de strengeste taster, mens ikke-vægtede tastaturer har de letteste, med ringe eller ingen modstandsdygtighed over for tryk. Disse typer tastaturer er lige så vanskelige at spille, selvom det hele er individuelt. Men det mest udbredte er semi-vægtede tastaturer - som de mest behagelige.

Et hammer-action keyboard er et standard klaver keyboard, der har elektriske kontakter i stedet for strenge, så afspilning er ikke anderledes end at spille et almindeligt klaver. Denne mekaniker findes kun i dyre MIDI-tastaturer i fuld størrelse.

MIDI-tastaturer er også opdelt i aktive og passive. De aktive taster er hastighedsfølsomme - Hastighedsfølsomhed og simulerer at spille klaver - jo hårdere du trykker på, jo højere er lyden. I passive indstillinger indstilles lydstyrken af regulatoren og afhænger ikke af at trykke på tasterne.

Valg af funktionalitet

Tastaturet kan have et andet antal knapper og knapper, der kan tildeles af software. Forfølg ikke mange kontrolpinde, da de fleste af dem normalt ikke bruges. Vær opmærksom på tilstedeværelsen af to vigtige kontroller - Pitch og Modulation Wheel. De skal være store nok og behagelige nok til at være placeret på venstre side af tastaturet.

En anden nyttig funktion er efterlyd, Efter berøring, der bestemmer lydens varighed efter tryk på en tast. Det ligner noget af en dæmperpedal på et klaver og giver dig mulighed for at spille legato.

Kontroller også, om der er hjælpepedalstik. Pedaltildelinger er programmerbare, og hjælpepedaler kan programmeres til at udføre en række forskellige musikalske effekter.

Du skal sørge for, at stik og drivere til MIDI-tastaturet og lydkortet stemmer overens. Lydkortet har muligvis ikke et fem-bens MIDI-stik, så skal tastaturet tilsluttes via den universelle spilport ved at købe et specielt kabel. Nogle tastaturer har desuden mulighed for at oprette forbindelse via en USB-port.

Anbefalede: