Sådan Vælges En Tv-set-top-boks Til Digitalt Tv

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælges En Tv-set-top-boks Til Digitalt Tv
Sådan Vælges En Tv-set-top-boks Til Digitalt Tv

Video: Sådan Vælges En Tv-set-top-boks Til Digitalt Tv

Video: Sådan Vælges En Tv-set-top-boks Til Digitalt Tv
Video: How to Set Up a TV Box? HD Antenna ATSC TV Converter Box HDMI Output Review 2024, Kan
Anonim

En digital tv-digitalbox er en lille enhed, der er specielt designet til at fange et digitalt signal og derefter sende det til et almindeligt tv. De fleste har allerede skiftet til dette format, dette skyldes god lydkvalitet og klare billeder.

Digital tv
Digital tv

Tv-kasser

Enhver digital set-top-boks består af sådanne elementer som et hus, et modtagelses- og behandlingskort og et kontrolpanel. Set-top-boksen fungerer som følger: den modtager et signal, konverterer det og sender det til tv'et enten i analogt format (via RCA- eller VGA-stik, du skal skifte TV'et til AV-signaltilstand) eller i digitalt format (via HDMI-stik skal du skifte til HDMI-signal). Brug af en set-top-boks kan øge kvaliteten af tv-udsendelser betydeligt, uanset hvor moderne tv'et er. Hvis det ønskes, kan set-top-boksen endda bruges til at oprette forbindelse til et tv med en kinescope. Samtidig skal du forstå, at udsendelsens kvalitet afhænger blandt andet af skærmopløsningen.

Som de største fordele, som hver digitalbox til digitalt tv har, kan der skelnes mellem et stort signaludbredelsesområde og høj billedkvalitet på grund af støjimmunitet. Derudover inkluderer listen over positive egenskaber energieffektivitet og optimal brug af frekvensressourcen. En åbenbar fordel er udvidelsen af antallet af tv-kanaler, der er tilgængelige for brugerne.

Sådan vælger du et TV-set-top box til digitalt TV

Det er vigtigt at vide, hvordan man vælger en digital tv-set-top-boks, der passer til dit tv og kan vare i flere år.

  • Stik. For at tilslutte en digitalbox til et tv skal begge enheder have passende stik. Disse kan være RCA- eller SCART-stik, der er typiske for ældre tv samt moderne HDMI. Hvis det korrekte tilbehør ikke har det nødvendige stik, kan der anvendes en adapter.
  • Skærmopløsning. Moderne set-top-bokse er i stand til at sende et signal i HD- eller Full HD-opløsning. Standard-definitions-tv-tv bruges ikke længere mange steder og går gradvist af mode.
  • Yderligere funktioner. En digital set-top-boks kan udføre flere funktioner udover at modtage og omkode et signal. Tilføjelserne inkluderer muligheden for udsat visning og endda optagelse af overførslen til et eksternt medie tilsluttet USB-porten på set-top-boksen. Det skal understreges, at standard-tv-modtagere ikke er udstyret med internetadgang og modtager et signal hverken via et antennekabel eller fra en ekstern antenne.
  • Internet og tv. Mange byudbydere giver brugerne funktionen til at se tv over Internettet, og dette tv kaldes IPTV. Det betyder, at hvis udbyderen har problemer med internettet, har du heller ikke tv i dit hus. Men på den anden side får du med en sådan forbindelse 50 eller flere kanaler i fremragende digital kvalitet.
  • IPTV-funktion. Det kan også bruges i Android-set-top-bokse gennem specielle applikationer. I sådanne set-top-bokse inkluderer applikationerne også en internetbrowser. Sådanne enheder er forbundet til netværket via det indbyggede Wi-Fi-modul eller via en LAN-indgang ved hjælp af et snoet par netværkskabel.

Hovedpunkterne, når du vælger en set-top-boks:

  • Funktionshastighed og stabilitet. Dette punkt er ekstremt vanskeligt at bestemme, da denne type karakteristik kombinerer flere faktorer. For at få mere detaljerede oplysninger om dette punkt er det bedst at læse anmeldelserne fra dem, der har købt og testet enheden.
  • Signalmodtagelse. Baseret på anmeldelserne viser det sig, at ikke alle set-top-bokse er i stand til hurtigt at oprette forbindelse til alle tv-kanaler og finde en trådløs forbindelse. For at få mere detaljerede oplysninger om den valgte model skal du læse anmeldelserne og kontrollere driften af enheden direkte i butikken.
  • Værdi for pengene, tekniske egenskaber.
  • Operativsystemet, der bruges.
  • Nem styring.
  • Interface.
  • Yderligere funktioner. For eksempel: understøttelse af SD-kort, stemmesøgning, mobil kontrol osv.

Anbefalede: