Sådan Matches Højttalere Til En Forstærker

Indholdsfortegnelse:

Sådan Matches Højttalere Til En Forstærker
Sådan Matches Højttalere Til En Forstærker

Video: Sådan Matches Højttalere Til En Forstærker

Video: Sådan Matches Højttalere Til En Forstærker
Video: Sådan sætter du ekstern højtaler til din Lp afspiller 2024, Kan
Anonim

Når du installerer seriøst lydudstyr, er der mange parametre, der skal overholdes. Især højttalernes styrke bør ikke overstige forstærkerens effekt. Samtidig er det vigtigt for nøjagtigt at beregne højttalernes effekt, så den ikke er meget lavere end den tilsvarende parameter på forstærkeren for at få den maksimale effekt af akustikken.

Sådan matches højttalere til en forstærker
Sådan matches højttalere til en forstærker

Instruktioner

Trin 1

Først skal du beslutte om effektparameteren, hvis mangel påvirker lydstyrken og dynamikken i afspilning. Forstærkerens udgangseffekt kan ikke være mere end effekten af hele akustikken. Ellers kan forstærkeren beskadige højttalerne. For et rum på 20 kvadratmeter er for eksempel 80 W akustik nok, og til et rum med et samlet areal på 40 m2 er en effekt på 150 W egnet.

Trin 2

Vær opmærksom på udstyrets følsomhed. Jo højere det er, jo bedre, for i dette tilfælde behøver du ikke vælge en meget kraftig forstærker.

Trin 3

Bestem frekvensområdet inden for hvilket højttalerne er i stand til at gengive lyd. Akustik skal gengive hele lydområdet (fra 2 til 40.000 Hz). Selvom der er installeret en subwoofer i systemet, kan nogle lave frekvenser overses.

Trin 4

Se også på højttalertypen. Hvis højttalerne er aktive, behandles hver frekvens yderligere af en separat forstærker. Som et resultat tilsluttes højttalerne direkte til forstærkerne, hvilket forbedrer lydkvaliteten og giver et bredere udvalg af gengivelse. Et passivt system kræver den obligatoriske installation af en ekstern forstærker, men behøver ikke at forbinde et linjesignal til hver højttaler separat, hvilket er nødvendigt i aktiv akustik.

Trin 5

En vigtig parameter er typen af hus. Det mest anvendte design med basrefleks. Akustikens forbigående egenskaber forbedres godt af et lukket hus, men forringer transmission af lave frekvenser.

Anbefalede: