Sådan Opsættes En Forstærker

Sådan Opsættes En Forstærker
Sådan Opsættes En Forstærker
Anonim

I bilsystemer er det ikke så svært at justere lyd med en effektforstærker, som det kan synes ved første øjekast. Du skal bare justere filtrene og forstærkerens effektniveau. Når du justerer det overordnede lydskema, skal du naturligvis ikke glemme højttalerkonfigurationen.

Sådan opsættes en forstærker
Sådan opsættes en forstærker

Før du forpligter dig til at justere alle forstærkerjusteringer, er det bydende nødvendigt at foretage en match mellem forstærkerens signalniveau og radioens signalniveau. Sæt dig bag rattet, nulstil indstillingerne til nul (fabriksniveau), og sørg for, at forstærkerniveauet (effektniveau) er i den mindste følsomhedsposition. Forøg nu radioens lydstyrke, indtil forvrængning vises. Når akustikken begynder at "kvæle", sænkes lydstyrken lidt. Nu skal du varme op og klatre ind i bagagerummet (forstærkere er normalt placeret der). Du kan indstille forstærkeren ved at øge dens effektniveau, indtil forvrængning vises igen. Så snart højttalerne arbejder med fuld effekt, skal du sænke forstærkerniveauet. Vi får de niveauer af forstærkeren og radioen, der matches i strøm.

Enhver forstærker er udstyret med lavpas- og højpasfiltre. Et højpasfilter bruges til at begrænse lavfrekvensresponset til højttalerne. Justeringsskalaen for de høje frekvenser justeres i området 40-160 Hz. Afhængigt af højttalersystemet er filteret indstillet i 80-100 hertz position. I systemer med en subwoofer anvendes et lavpasfilter. Funktionsprincippet for dette filter svarer til det forrige, den eneste forskel er, at lavpasningen ikke tillader subwooferen at reproducere frekvenser over den indstillede justering. Oftest er filteret indstillet til omkring 70-90 Hz. Der er også en mulighed for at slå alle filtre fra, men så forsvinder dybden og lydstyrken på lyden.

Når det er lykkedes dig at indstille forstærkeren, skal du vende tilbage til at justere lyden i forhold til retning og fokus for den overordnede lydscene.

Husk at det tager tid at udvikle et nyt højttalersystem. Som regel tager det 1-1,5 måneder. På dette tidspunkt er det meget uønsket at tænde lyden med fuld effekt. Efter denne periode bliver højttaleren lettere at "gå", og gummiophænget bliver blødere. Nu kan du begynde at tilpasse effektforstærkeren. Subwoofere kan synge fra 2 måneder til et halvt år.

Anbefalede: