Hvordan Man Laver En Hjemmelavet Højttaler

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Hjemmelavet Højttaler
Hvordan Man Laver En Hjemmelavet Højttaler

Video: Hvordan Man Laver En Hjemmelavet Højttaler

Video: Hvordan Man Laver En Hjemmelavet Højttaler
Video: spil højt i lang tid: guiden til et godt hjemmelavet festivals anlæg 2024, April
Anonim

For at afspille musik via en computer bruges højttalere, hvor lydkilden er en højttaler. Denne enhed har et ret simpelt design, som næsten alle kan samle ved hjælp af praktisk tilgængelige værktøjer og lidt teknisk viden.

Hvordan man laver en hjemmelavet højttaler
Hvordan man laver en hjemmelavet højttaler

Instruktioner

Trin 1

Skil den gamle harddisk eller "evig lanterne" ad, og fjern neodymmagneten fra den. Du kan også købe denne vare på radiomarkedet eller i en specialbutik. Forbered en kobbertråd med et tværsnit på 0,5 mm og isolering, lim, papir, trådskærer, saks og loddejern.

Trin 2

Tag en lydgenerator, der bruges til at skabe lydbølger uden lydgengivelse. For eksempel kan denne generator være en computer, der spiller en melodi, der ikke høres uden højttalere.

Trin 3

Tag en neodymmagnet, helst cylindrisk i form, og sæt et lag elektrisk tape på den. Sæt 4-5 viklinger af kobbertråd over den for at danne en spole. Dermed adskilles de to ledninger, der opretter forbindelse til lydgeneratoren.

Trin 4

Skær en cirkel ud af A4-ark, træk en radius på den og skær den fra den ene side til midten. Bøj papiret, så du får en kegle, og lim med lim. Keglen skal have samme størrelse som magneten, og lim den derefter på diffusoren. For at gøre dette kan du bruge elektrisk tape eller flere papirstrimler, som først fastgøres til keglen, derefter til diffusoren og derefter forbindes sammen.

Trin 5

Tilslut den resulterende højttaler til en lydgenerator, f.eks. Til en computer. Ledningerne på spoleledningerne skal forbindes til "plus" og "minus" ved hjælp af en forstærker. Afspil en melodi og kontroller lydkvaliteten. Hvis melodien ikke spiller, skal du kontrollere ledningsdiagrammet eller elementerne i den hjemmelavede højttaler. For eksempel har du brugt varer af dårlig kvalitet eller helt fra starten. Hvis der er lyd, men du ikke er tilfreds med dens kvalitet, kan du prøve at eksperimentere med antallet af viklinger på spolen eller materialet til diffusoren.

Anbefalede: