Sådan Tilsluttes Højttalere Og En Subwoofer Til En Bærbar Computer

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes Højttalere Og En Subwoofer Til En Bærbar Computer
Sådan Tilsluttes Højttalere Og En Subwoofer Til En Bærbar Computer

Video: Sådan Tilsluttes Højttalere Og En Subwoofer Til En Bærbar Computer

Video: Sådan Tilsluttes Højttalere Og En Subwoofer Til En Bærbar Computer
Video: Connect subwoofer to Laptop 2024, Kan
Anonim

For at det nye lydsystem kan begynde at glæde ejeren med klar lyd, skal det være tilsluttet korrekt til en stationær pc eller bærbar computer. Alle højttalerkabler skal være tilsluttet deres udpegede porte, for at alt fungerer korrekt. Hvis du laver en fejl med forbindelsen, er det meget muligt, at lyden ikke vises

Notesbog
Notesbog

Subwoofer: aktiv og passiv

En subwoofer er et højttalersystem designet til at gengive lave frekvenser fra 20 Hz. Selve systemet er et relativt stort kabinet med en stor højttaler. Subwoofere er opdelt i aktiv (har en indbygget forstærker) og passiv (har ikke en indbygget forstærker). Mest brugt i bilradiosystemer og hjemmebiografsystemer. Hvis du vil lytte til god musik med god og kraftig bas, men der ikke er nogen store og kraftige højttalere, skal du bare købe en subwoofer.

Funktioner i de vigtigste højttalersystemer:

  • En aktiv subwoofer er dyrere, da den allerede indeholder yderligere komponenter, der passer til denne model, og som giver lyd i høj kvalitet;
  • Med hensyn til installation er passive subwoofere lidt mere komplicerede, desuden kræver de ekstra plads til at arrangere forstærkeren, og i aktive er alt dette allerede inde i selve kassen;
  • Brugervenlighed - aktiv akustik er førende her;
  • Med hensyn til lyden, hvilken subwoofer der er bedre end aktiv eller passiv, og hvad er forskellen - det hele afhænger af systemindstillingen: med den korrekte afspilningsindstilling i høj kvalitet i et passivt højttalersystem kan lyden være endnu bedre end i en aktiv en;
  • I et aktivt højttalersystem er lyden jævnere, mens den i en passiv højttaler er rummelig og tæt;
  • Basfrekvenser og rytmisk musik lyder bedre med aktiv akustik;
  • Brugervenlighed - aktive indstillinger har mere varierede indstillinger, men hvis der er en god ekstern forstærker i en passiv subwoofer, adskiller den sig ikke på nogen måde i lydgengivelseskvalitet.

Sådan tilsluttes højttalere og en subwoofer til en bærbar computer

Tilslutning af højttalere 2.0 og 2.1:

  1. Højttalerne er placeret på skærmens sider eller et andet valgt sted. For at lette lydopfattelsen skal den højre kanal placeres til højre og venstre - til venstre. Du kan forstå dette enten ved markeringerne på højttalerne eller ved tilstedeværelsen af kontroller - lysindikationen og lydstyrkehjulet er normalt placeret på hovedkanalen (til venstre).
  2. Systemet er tilsluttet et 220 V elektrisk netværk. Derefter skal du kontrollere, om højttalerne fungerer - træk eventuelt i strømknappen og se om lysindikationen er tændt. Fortsæt til næste trin, hvis alt er i orden.
  3. Se nøje på bagsiden af din computer. På den vil du se tre (eller flere) cirkulære indgange på lydkortet indbygget i bundkortet, som er ansvarlig for behandling af lydinformation.

Indgangene er farvekodede, fra venstre mod højre:

  • lyserød - til en mikrofon;
  • grøn (lysegrøn) - til front (almindelige) højttalere - hvad vi har brug for;
  • blå - line-in til hjælpeapparater (for eksempel en subwoofer).

Vi forbinder hovedhøjttaleren til indgangen på computeren. Det har normalt tre kabler / udgange. En af dem er allerede tilsluttet stikkontakten, den anden er tynd med et stik med en diameter på 3,5 mm i slutningen. Som regel er den malet i farven på den indgang, vi har brug for. Vi sætter det ind i det lysegrønne stik på computeren, der er beregnet til det.

Den anden højttaler - den rigtige kanal - er normalt enten uadskilleligt forbundet til hovedhøjttaleren eller forbundet med en separat ledning. Men det er svært at blive forvirret her - den højre højttaler har kun en ledning, og den venstre har et stik til tilslutning til den højre højttaler.

En subwoofer er tilsluttet, hvis nogen. Der er to muligheder her. Hvis subwooferen har en indbygget forstærker, er hele enheden simpelthen forbundet med et blåt kabel til den blå indgang på tavlen. Hvis forstærkeren er ekstern, er subwooferen først tilsluttet forstærkeren, og den er allerede tilsluttet computeren på samme måde.

Systemet er tilsluttet en bærbar computer på nøjagtig samme måde, kun forstærkeren kan ikke tilsluttes: oftest er der ingen line-in på bærbare computere.

Forbindelse 5.1:

Lydkort realtek alc 888 og højere. Hvis man har en på din bærbare computer, skal du bruge 3 indgange til at oprette forbindelse. Denne metode kaldes analog. Dens essens er, at alle mulige output vil blive brugt til at gengive seks lydkanaler. Forreste højre eller venstre kanal er for det ene stik, bageste højre eller bageste venstre er for det andet. Den forreste kanal eller subwoofer er den tredje forbindelse.

Til digital forbindelse bruges en dekoder fra et musikcenter eller hjemmebiograf. Det fungerer som en slags adapter, hvor højttalerne er direkte forbundet. Denne metode er meget mere praktisk og praktisk. På en bærbar computer lånes kun én indgang - s-pdif, der er placeret i stikket, hvor hovedtelefonerne er tilsluttet. Du har også brug for et specielt minitoslink-toslink-kabel. Men hvis du har et musikcenter, så kommer det hele i sættet.

Juster lydstyrken, indstil equalizere, indstil effekterne. Den optimale tærskel på mixerskyderen er 80. De enkelte kanaler indstilles via Realtek.

Anbefalede: