Hvordan Man Laver En Lydforstærker

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Lydforstærker
Hvordan Man Laver En Lydforstærker

Video: Hvordan Man Laver En Lydforstærker

Video: Hvordan Man Laver En Lydforstærker
Video: sådan laver du din egen transportable højttaler (step by step) 2024, Kan
Anonim

Samlingen af en lydforstærker er meget forenklet ved hjælp af et færdigt modul i den. Til dette skal du tilføje en volumenkontrol, en afkoblingskondensator, en strømforsyning og ethvert passende kabinet.

Hvordan man laver en lydforstærker
Hvordan man laver en lydforstærker

Instruktioner

Trin 1

Køb et kort til en komplet (foreløbig og endelig) lydforstærker af UM1-3-typen på radiomarkedet. Tidligere blev de installeret i mange farve-tv. Hvis du vil lave en stereoforstærker, skal du købe to af disse moduler. Ud over dem skal du få en strømforsyning med en udgangsspænding på 7 til 12 V (stabiliseret eller ustabiliseret) med en maksimal udgangsstrøm på mindst 200 mA samt oxidkondensatorer med en kapacitet på 1000 μF, designet til en spænding mindst 25 V i henhold til antallet af forstærkerkanaler. Du skal også bruge en enkelt eller dobbelt (til en stereoforstærker) variabel modstand i gruppe B ved 100 kilo ohm.

Trin 2

Tilslut strømforsyningen til kortet (eller to kort), men tilslut det ikke endnu. Forbind plus til modul pin nummer 4, minus til pin 3.

Trin 3

Tag en variabel modstand. Udvid det med ledningerne ned og aksen mod dig. Forbind de venstre stifter på begge sektioner med de sjette stifter på begge brædder. Forbind den midterste terminal på den ene sektion til den anden terminal på det ene kort, den midterste terminal på det andet afsnit - til den samme terminal på det andet kort. Tilslut modstandernes højre ben til stereokanaludgangene fra signalkilden. Forbind krydspunktet for de venstre terminaler af de variable modstandssektioner til dets fælles ledning. I en monoforstærker skal du tilslutte en enkelt sektions variabel modstand til et kort på samme måde.

Trin 4

Tag elektrolytkondensatorer. Lod den positive terminal på en af dem til pin 5 på en af pladerne. I en stereofonisk enhed skal du udføre den samme handling for den anden kondensator og det andet kort.

Trin 5

Tilslut højttaleren på en af kanalerne (med en impedans på mindst 8 ohm) mellem minus strømforsyningen og minus en af kondensatorerne. Tilslut en anden højttaler i en stereoforstærker på samme måde, men til den anden kondensator.

Trin 6

Installer forstærkeren i kabinettet. Fastgør alle knudepunkter og dele. Tænd for signalkilden og forstærkerens strømforsyning. Kontroller, om det fungerer.

Anbefalede: