Sådan Tilsluttes En Cat-5e Stikkontakt

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes En Cat-5e Stikkontakt
Sådan Tilsluttes En Cat-5e Stikkontakt

Video: Sådan Tilsluttes En Cat-5e Stikkontakt

Video: Sådan Tilsluttes En Cat-5e Stikkontakt
Video: Ethernet Cables, UTP vs STP, Straight vs Crossover, CAT 5,5e,6,7,8 Network Cables 2024, Kan
Anonim

Et RJ-45 (Cat.5e) standard Ethernet-stikkontakt giver dig mulighed for hurtigt at afbryde en computer fra det lokale netværk, flytte den til et andet rum og oprette forbindelse dertil. I design er det tæt på telefonstikket på RJ-11-standarden, men har flere kontakter.

Sådan tilsluttes en cat-5e stikkontakt
Sådan tilsluttes en cat-5e stikkontakt

Er det nødvendigt

  • - Cat.5e stikdåse;
  • - skruetrækker
  • - nipse
  • - selvskærende skruer
  • - skruetrækker.

Instruktioner

Trin 1

Fastgør kablet, som du planlægger at slutte til stikkontakten på væggen, på en eller anden måde, der er sikkert for det (ved hjælp af beslag eller en kabelboks). Find to låse i bunden af soklen. Klik på dem, så dækslet løsner.

Trin 2

Før kablet gennem hullet i bunden, læg det ind i kanalen på bagsiden, og brug derefter en skruetrækker til at fastgøre basen sammen med stikket og klemrækken på væggen med to selvskærende skruer. Pas på ikke at punktere kablet.

Trin 3

Fjern den ydre kappe fra sidstnævnte til en længde på ca. 2 cm. Strip selve kernerne til en længde på ca. 0,5 cm (terminalens klemme, i modsætning til Ethernet-stikket, er ikke altid udstyret med enheder til automatisk at gennembore isoleringen af kernerne).

Trin 4

Se på hvilket skema (A eller B) Ethernet-stikket er krympet på den modsatte side af kablet (hvor kontakten eller routeren er placeret). Hvis stikket har et klistermærke på klemrækken med to rækker af farvede firkanter, skal ledningerne tilsluttes i henhold til rækken mærket 568A for kredsløb A eller ifølge række 568B for kredsløb B.

Trin 5

I mangel af et klistermærke, forudsat at basen drejes med terminalblokken nede og stikket er oppe, skal lederne forbindes i retning fra venstre kontakt til højre i følgende rækkefølge: for option A - brun, brun- hvid, orange, orange-hvid, blå, blå-hvid, grøn, grøn-hvid, til valgmulighed B - brun, brun-hvid, grøn, grøn-hvid, blå, blå-hvid, orange, orange-hvid.

Trin 6

Vær opmærksom på, at disse forbindelsesdiagrammer adskiller sig fra dem, der bruges ved krympning af Ethernet-stik: Ledere på klemrækken er grupperet efter farvepar for nemheds skyld, og også at forbindelsesdiagrammet i nogle stikkontakter kan afvige fra det ovenfor beskrevne. For eksempel kan det være det samme som på stikkene, eller kontakterne til de blå og blå-hvide ledninger kan være placeret til højre for resten.

Trin 7

Hvis terminalblokken er dobbelt række, så antages det, at stikket er rettet opad, og terminalblokken er placeret under den, oftest følgende forbindelsesskema: venstre række fra top til bund for skema A og B: brun, brun-hvid, blå, blå-hvid, højre række, top til bund, til mønster A: grøn-hvid, grøn, orange-hvid, orange, højre række, top til bund, til mønster B: orange-hvid, orange, grøn-hvid, grøn.

Trin 8

Luk stikket med et låg, tilslut computerens netværkskort til det med et kabel krympet i et lige kredsløb (under ingen omstændigheder ifølge Crossover-kredsløbet), og sørg derefter for, at der er en forbindelse.

Anbefalede: